Friss időjárásjelentés

Ismét jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Amilyen aszályos volt az év első két hónapja Békés, és Csongrád megyében, annyira csapadékos március várható, még csak 4 napon vagyunk túl, és már bőven 30 mm-t meghaladó eső hullott tájainkon, s lássuk milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szerdán elérte hazánk térségét a mediterrán ciklon csapadékzónája, Békés, és Csongrád megye szerte így igen jelentős csapadék hullott, területi átlagban 22-27 mm között szóródtak a csapadékértékek, s jelentős lehűlés is bekövetkezett, hiszen kedden még 16, szerdán már csak 9 fokot mérhettünk.

A mediterrán ciklon csapadékzónája szerda éjszaka elhagyta Békés, és Csongrád megye tájait, és tisztulni kezdett az égbolt, s csütörtök reggel napsütésre ébredhettünk, fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek. A csütörtöki napon sok napütés, mérsékelt légmozgás jellemezte tájainkat, tavaszias időjárásban lehetett részünk, ami nem tart sokáig, mert péntek délután egy kiterjedt csapadékzóna éri el térségünket.

Péntek hajnalra 1 fokig süllyednek a hőmérsékletek, s már a reggeli órákban felhősödés kezdődik, Békés és Csongrád megye tájain, ekkor már a Dunántúlt eléri a kiadós esőzés s de itt még jelentősebb csapadék nem várható, 10 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

A péntek kora délutáni órákban a kiadós csapadék magja áthelyeződik Békés, és Csongrád megye tájaira, és jelentős esőzés kezdődik, ami átnyúlik szombati napunkra is, újabb 15 mm esővel számolhatunk majd még szombat délig, megerősödik majd délkeleti légmozgás.

Így a hétvége igen kellemetlen időjárással kezdődik, s de vasárnap már mérséklődik  a szél, és ugyan még sok lesz a felhőátvonulás, de csak kisebb záporok alakulhatnak ki, 11 fokot mérhetünk vasárnap délután.

Vasárnap, és hétfőn a tisztuló égboltnak, és a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően talaj mentén már gyenge fagy várható, a délkeleti légmozgás délnyugatiból északnyugatiba módosul.

Hétfőn melegedés kezdődik, sok napsütés várható, és kedden is kellemes időjárásra számíthatnak Békés és Csongrád megye lakói, szerdáig további csapadékkal nem kell számolnunk s de a pénteki, és szombati napon kiadós eső várható, főleg a péntek délutáni, és a szombat délelőtti órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.