Hírek

Ismét lecsaptak a horgász kifosztói!

- Hirdetés

Mint ahogy előző cikkünkben említettük rendkívül sajnálatos, szégyenteljes eset történt  a Putnoknál, a nyolcvanas éveihez közeledő, 65 éve horgászó K. Laci bácsit több huligán, és feltételezhetően orvhorgász fenyegette, majd rabolta ki.

Elvették felszerelését, valamint ajándékba kapott kismotorját, mellyel a közeli horgászhelyeket látogatta, így gyakorlatilag ellehetetlenült, de lelkében nagyobb sebet ütött ez a barbár támadás, ami ellene történt a napokban.

Feljelentést azóta sem tett, mint említette, békepárti ember, pedig ebben az esetben nem biztos, hogy ez a jó döntés.

A horgásztársadalom megmozdult, több mint 100 horgásztárs ajánlotta fel támogatását, s felszerelését az idős embernek, aki nem rendelkezik facebook profillal, igazi, régimódi, dolgos ember, otthon is vezetékes telefonja van, azt használja, ha orvost kell hívni, vagy más probléma merül fel.

A történtek óta rémálmai vannak, és nehezen emészti meg, hogy tehetetlen volt a támadással szemben, s pedig ebben az esetben mindannyian tudjuk, hogy nem tehetett mást, így legalább nem bántották, s ami ugyan igaz, de követték. Azóta kiderült, és hogy a bácsi putnoki lakos, de a Lázbérci-víztározó a kedvenc helye.

Vasárnap este tacskó kutyája a szokottnál is intenzívebben ugatott, és bár félve, de kiment zseblámpával, az udvarra, hogy miért nyugtalan Dorina nevű kutyája, bár ne tette volna, egyébként egyedül él, felesége sajnos 7 éve elhunyt.

Az udvaron sétálva villogó szempárokra lett figyelmes, és megdöbbenve látta, hogy 2 ember tyúkokat rak egy terményes zsákba, és azonnal felismerte régebbi támadóit, tehát nem vette észre, de követték, és még az sem volt elég, hogy horgászat iránti szeretetét a sárba tiporják.

Az egyik besurranó annyit mondott neki, hogy ne merjen senkinek erről beszélni, s a Sajónál történtekről se, mert komoly bajok lehetnek. Laci bácsit beküldték a házába, míg nem végeztek, s így ismét lecsapott a huligán, pofátlan banda, másnap Laci bácsi reggel kimerészkedett az udvarra, egy tyúk sem maradt.

Felvettük Borsod megyében élő rokonainkkal a kapcsolatot, akik Putnok közelében laknak, és figyeltetni kezdjük a házat, mert nem állapot hogy az idős horgászokat fosztogatja egy nem idén barnult banda s így ha Laci bácsi nem teszi, akkor mi megtesszük helyette a rendőrségi feljelentést.

Decemberben készülünk Putnokra, és felkeressük Laci Bácsit, akivel riportot csinálunk, mi, és hogyan is történt, s hogy például szolgáljon a többi horgásztársnak és ha megengedi, természetesen arcát kitakarva mert nyilvánosságot nem mer vállalni pontosan a kilátásba helyezett fenyegetések miatt.

Telefonszámot akkor kapunk, ha majd megyünk, mi megadtuk a miénket, ő rejtett számról hívott, amúgy teljesen érthető okokból. 59000 Ft a nyugdíja, óriási lelki, és anyagi veszteség ami Őt érte, köszöni, hogy a horgásztársadalom így megmozdult, és kiállt mellette, meghatódott.

Tehát decemberben irány Putnok, és fényt derítünk az igazságra, és remélhetőleg az elkövetőkre is s akik nagy valószínűleg a közeli falvakból származhattak, s erre szakosodtak, hogy idős horgászokat raboljanak ki, de orvhorgászok lehetnek, mert Laci bácsi talált olyan eszközöket az említett szakaszon ami erre utal.

A cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.