Hírek

Ismét orvhorgászokat fogtak!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos már télen sincsenek biztonságban tavaink, az orvhorgászok nem pihennek, és egyre bátrabbak, s ez nagy méghozzá mások kedvét is, megkárosítva ezzel a horgásztársadalmat, hiszen a díjakat ők fizetik és nem az orvhorgászok.

December huszonhetedikén a Tiszán sikerült észrevenni egy orvhorgász csapatot. A szabálytalankodók cseppet sem sportszerűen pecáztak, és horgászati tilalom alatt álló területen fogtak ki, és tartottak meg halakat.

Donkó Péter, Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének titkára elmondta, és tájékoztatta hírportálunknak, és hogy szolgálatot teljesítő halőrük észlelte a védett vermelő helyen horgászó, gyanús személyeket.

Mivel öten voltak, rendőri segítséget kért az intézkedéshez a halőr. A gépjárművüket is átvizsgálták, és a csomagtartóból öt darab, közel tizenhat kilogramm összsúlyú csuka, valamint egy busa került elő.

A tetten ért orvhorgászokra a Halgazdálkodási Hatóság jelentős bírságot szab ki, s ám ezen túlmenően a rendőrhatóság is eljárást kezdeményez ellenük.

A vermelőhelyeken való horgászat ugyanis bűncselekménynek számít. A tilosban járók így kétszeresen is rosszul jártak, hangsúlyozta Donkó Péter.

A tetten ért orvhorgászokra a Halgazdálkodási Hatóság bírságot szab ki, ám ezen túlmenően a rendőrhatóság is eljárást kezdeményez ellenük. A vermelőhelyeken való horgászat ugyanis bűncselekménynek számít. A tilosban járók így kétszeresen is rosszul jártak – hangsúlyozta Donkó Péter.

A horgászat megkezdése előtt a horgász köteles a helyi horgászrendről tájékozódni, s mindenkinek saját felelőssége, s hogy tisztában legyen az adott területre vonatkozó szabályokkal. Szokás arra hivatkozni is, hogy nem tudta az illető, hogy tiltott területről van szó, de ez nem elfogadható kifogás. Ez esetben pedig egyértelműen látszott, hogy nem tévedésből próbálkoztak pont ott.

A becsületes horgász nem dugja el a kifogott halat, ők pedig elrejtették a gépjárműben, az autóval pedig egy kilométerre parkoltak.

A csukákat és a busát szerencsére nem sokkal a megtalálásuk előtt rejthették el, így jó állapotban voltak. Számukra szerencsésen végződött a történet: visszahelyezték őket a Tiszába. El is úsztak a mélybe.

A halőrök hétvégén és így ünnepeken is járőröznek, nem volt kivétel ez alól a szilveszter és az újév napja sem. Eszközeik segítségével a védett területeket huszonnégy órában megfigyelés alatt tudják tartani, és a tilosban járókról bizonyítékként szolgáló álló és mozgóképeket tudnak készíteni.

Forrás: szoljon.hu

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares