Friss időjárásjelentés

Ismét özönvíz csap le Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Már amikor kicsit kezdtünk volna megkönnyebbülni, újabb özönvíz csap le Békés, és Csongrád megyére, pedig már nagyon nem volna rá szükség, hiszen másfél hónap alatt 8 havi csapadékmennyiség zúdult le, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa. Lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

Időjárásunk egyre szeszélyesebb, és veszélyesebb is egyben, hiszen idén rendkívül erős viharok tépázzák hazánk különböző tájait, pár napja szupercella döntötte romba Győr városát, és Borsod megye se maradt ki a szórásból s az autók szinte úsztak a vízben, és komoly károk keletkeztek a viharral érkező igen durva 100 km/h-t meghaladó szél következtében, sok fa is kidőlt, az épületekben komoly károk keletkeztek.

Békés, és Csongrád megye sem marad ki sajnos, szerdán, és csütörtökön még viszonylag szép, és nyárias időjárásban lehetett részünk, bár Békés megyében már előfordultak komoly zivatarok, 30 fokot mutattak a hőmérők, ami megfelel az ilyenkor szokásosnak.

Pénteken még a nappali órákban szép időjárás várható, azonban délután egyre intenzívebbé válik majd a gomolyfelhőképződés, 32 fokon tetőznek a hőmérsékletek, jelentős szél pénteken még nem várható.

Péntek este már egyre erős hidegfront érkezik Békés s Csongrád megyébe kemény 6-8 fokos lehűléssel is számolnunk kell, de komoly viharok kialakulására is nagy esély lesz s kisebb körzetekben, akár 30 mm-t meghaladó csapadék is lezúdulhat, intenzív villámlás kíséretében, és a jégesőnek is nagy az esélye.

A zivatarokat, viharokat szombaton viharos kifutószél kísérheti sok esetben ami komoly veszélyt jelent, a közlekedőkre nézve, akár 80 km/h-t meghaladó széllökések elfordulhatnak, s amik fákat is kidönthetnek és épületekben is károkat okozhatnak Békés, és Csongrád megye szerte.

Hétfőre stabilizálódik a légkör, lassú, fokozatos felmelegedés indul meg, a csapadékhajlam is csökken de ideje is már, hiszen lassan augusztus lesz, és még alig jártunk 30 fok felett.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.