Hírek

Ismét robbanhatnak az üzemanyagárak!

- Hirdetés

Az idei évben valóságos ámokfutásba kezdtek az üzemanyagárak, és eljutottunk a sofőrök rémálmához, a 400 forint feletti lélektani határhoz, s nem is kell rá sokat várni, minden jel arra mutat, hogy sajnos be is fog következni, lássuk, mire számíthatunk a héten.

Hat hónapos csúcsra emelkedett hétfőn már a Brent típusú olaj ára, miután az USA bejelentette, hogy a továbbra is Iráni olajat importáló országok szankciómentessége megszűnik. Ennek hatályba lépése 2019. május 2-a.

Az olaj ára mostanra megközelítette a 74 USD-t is, ami egy hét alatt újabb közel 3 százalékos emelkedést jelent.

A forint hét közepén látott erősödése a dollárral szemben elolvadt, és ahogy múlt hét elején, úgy most is 284 forint körül tudunk jelenleg dollárt vásárolni.

Az USA bejelentése várhatóan hatással lesz a hazai üzemanyagárakra, további emelkedésre számítunk a héten, aminek mértéke újabb 5-6 forint lehet literenként, ez minden ipar, és üzletágat érinthet, de ebből sajnos a magánemberek sem jönnek ki jól, a drágulás pedig májusban tovább folytatódhat.

Ha minden így megy tovább, idén akár rekordot dönthetnek az üzemanyagárak, legyen szó benzinről, és vagy éppen gázolajról, a 450 Ft/literenkénti ár sem elképzelhetetlen nyár közepére.

A cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.