Friss időjárásjelentés

Ismét téliesre fordul Békés, és Csongrád megye időjárása!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél ismét bekeményített, a szerdai enyhébb nap után csütörtök hajnalra erősebb lehűlés következett be, Békés, és Csongrád megye térségében, veszélyes reggelre ébredhettünk, a tél ismét bekeményít, lássuk is, mi várható a folytatásban?

Várható volt, hogy a szerdai felmelegedés átmeneti, a délnyugati légmozgást Békés, és Csongrád szerte északkeleti váltotta, a szél megélénkült, tovább rombolva, amúgy sem kellemes hőérzetünket, a reggeli órákra -4 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, sűrű ködmezők képződtek.

A reggeli ködmezők még a csütörtök délelőtti órákban kitartóak lesznek, lassan oszlanak majd fel, csak a déli órákhoz közeledve javulnak a látási viszonyok, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, egész nap fagyni fog, útlefagyásokkal kell számolni, különösen kanyarokban, és szélvédett helyeken.

Az északi, északkeleti légmozgás egész nap igen élénk marad, újabb, fagyos légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, így nem meglepő, hogy pénteken hajnalban akár -6 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek.

A csütörtök délutáni órákban kisebb hószállingózások is előfordulhatnak, jelentős csapadék azonban a mai napon nem várható.

A pénteki napon már a napsütésé a főszerep, kissé mérséklődik a légmozgás, a sok napsütés ellenére is igen hideg napra készülhetünk, pénteken is egész nap a fagy uralja Békés, és Csongrád megye tájait.

Szombatra ismét délnyugatiba módosul a légmozgás, északnyugat felől pedig csapadékzóna érkezik, és a hétvégén újabb havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.