Friss időjárásjelentés

Ismét viharos szél érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárási szempontból ismét frontokkal, szélbetöréssel megtűzdelt hét áll Békés, s Csongrád megye lakói előtt, így a mögöttünk álló hétvégén jellemező kora tavaszias időjárástól búcsút vehetünk, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Ahogyan az várható volt, a vasárnap folyamán, folyamatos délkeleti légmozgásnak köszönhetően tovább emelkedtek a napi maximumok, Békés és Csongrád megye tájain 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek ,s de ez nem feltétlenül jó hír, hiszen lassan a természet ébred, de nincs garancia rá, hogy a télnek vége van és inkább azt mondhatnánk, hogy el sem kezdődött igazán, így az idei termés el is fagyhat.

Enyhe hétfő éjszakára készülhetünk, fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, tisztul az égbolt, s kissé a légmozgás még tovább mérséklődik. A felmelegedés hétfőn tetőzik, akár már 15 fokot is mérhetünk, de sajnos örömünk nem tart sokáig, egyre több lesz a felhőátvonulás, hidegfront közeleg.

A hidegfront nem hoz jelentős mennyiségű csapadékot, s lehűlést indít be, szerdára már elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, csütörtökön már csak 10 fok várható, és a komolyabb fagyok visszatérnek, s ezért sem szabad még temetni a telet, emlékezzünk csak 2013 március közepére, a hóviharra s ami ugyan elsősorban a Dunántúlt, és valamint az Északi-középhegységet érintette jó példa, hogy időjárásunk nagy fordulatokra képes még márciusban is.

Kedd este már északnyugatiba módosul az addigi délkeleti légmozgás megszűnik a melegebb légtömegek utánpótlása. A felhős szerda után csütörtökön már egy erősebb hidegfront éri el Békés s Csongrád megye tájait, jelentősen megerősödik az északnyugati légmozgás, jelentős csapadék akkor se várható tájainkon.

A front csütörtök éjszaka elhagyja térségünket, pénteken hajnalban így erős éjszakai lehűlés várható.

Szombat este már viharos szélbetörés várható Békés, és Csongrád megyében is, s így sajnos ezúttal ismét akár 75 km/h-t meghaladó, viharos széllökésekkel számolhatunk főleg a vasárnap folyamán és így ugyan változékony, de nagyon kellemetlen hét áll előttünk, főleg a frontérzékenyek szenvednek majd ettől.

A viharos széllökések veszélyt jelenhetnek vasárnap a közlekedésre, az erős széllökések fákat, tetőket, és vezetékeket rongálhatnak meg, óvatosan a közlekedéssel a parkolással is, s ekkora erejű széllökések akár vastagabb faágakat is leszakíthatnak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.