Mezőgazdaság

Izgalmas koncepcióba csomagolva jelent meg az Etyek-Budai borvidék kincse

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. április 10., kedd • 08:56 Izgalmas koncepcióba csomagolva jelent meg az Etyek-Budai borvidék kincse

-- Hirdetés

Bár az Etyek-Budai borvidék csak 1990-ben kapott borvidéki rangot, a szőlőtermelésnek több évszázados hagyományát őrzi. Most Velence is feliratkozott a borrégiók térképére.

Az ökológiai adottságai révén minőségi borok készülnek ezen a területen, melyek közül ötöt az Ital Magyarországnak köszönhetően egy izgalmas Velence-koncepcióba csomagolva ismerhetünk meg – tájékoztatott közleményében az Ital Magyarország Kft.

fotó: Ital Magyarország Kft.

“Az Etyek-Budai borvidék egyik régiója Velence, melynek szerepköre ez idáig nem igazán emelkedett ki. Sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: a Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos talaja, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű.

A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el.

Ennek köszönhetően minden borunkra jellemző a szép savgerinc” – említette Dobos Ferenc főborász, a Velencei-tavi Borászati Kft. ügyvezetője, aki egyben a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnöke is.

Az Ital Magyarország Kft. által forgalmazott Velence márka alatt egy öt borból álló kollekciót értünk, amely a következőket tartalmazza:

  • Irsai Olivér,
  • Cserszegi Fűszeres,
  • Zöld Veltelini,
  • Velence Fehér Cuvée,
  • Rosé Cuvée,

közülük több kiemelkedő eredményt ért el nemzetközi szinten is.

Az Irsai Olivér egy nagy népszerűségnek örvendő könnyed, illatos bor, mely nagyon jó savgerinccel rendelkezik. A kiváló minőségét bizonyítja, hogy a 2017-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen aranyérmet szerzett.

A Cserszegi Fűszeres illatjegyeit tekintve hasonló az Irsaihoz, egyfajta reduktív ízvilág jellemzi. Üde savakkal és jó savgerinccel rendelkező bor.

A Zöld Vertelinit egy jelentős terméskorlátozó technikával termelik a 25 éves szőlőterületen, ám a mennyiséget kárpótolja a kiemelkedő minőség. A magas ásványianyag-tartalom mellett egy intenzív, izgalmas ízvilág jellemzi.

A Velence Cuvée egy zamatos, testes és értékes bor, melyben a déli részről származó Chardonnay és a Nadap községi Rajnai Rizling harmonikus ötvözetet képez.

A 2017-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen nemcsak az Irsai Olivér, de a Rosé Cuvée is kiválóan szerepelt: ezüstéremmel díjazták. A különleges bor 50%-át a Kékfrankos, 25-25%-át pedig a Syrah és a Zweigelt teszi ki. A kékszőlő az agárdi területen érik, s nagyban hozzájárul a rosé ropogós savához, amelyet a Syrah még zamatgazdagabbá tesz, eközben a harmadik összetevő a szép, lazacos színárnyalatáért felel.

fotó: Ital Magyarország Kft.

Az Ital Magyarország Kft. az ital nagykereskedelmi szektor meghatározó szereplője, fő tevékenységi köre a borok, pálinkák és szörpök forgalmazása. Stratégiai-kereskedelmi partneri viszonyt alakított ki közel 60 jelentős magyar borászattal, kiszolgálva igényeiket a logisztika, az értékesítés és a marketing területén. Szakembereik az integrált szőlőtermesztés és borkészítés folyamatában részt vesznek, valamint konzultálnak a beszállítókkal.

agrotrend.hu / Ital Magyarország Kft.

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>