Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombat éjszaka erős zivatarcellák érték el Békés, Csongrád megye térségét sok  helyen komoly pusztítást végeztek, például Szarvas, Gyomaendrőd térségében, intenzív villás, viharos kifutószél kísérte sok helyen a zivatarok útját.

A zivatartevékenység átterjedt Békés megye középső, északkeleti tájaira is, s jelentős 10 mm-t meghaladó eső hullott, de voltak területek, ahol rövid alatt 15-20 mm csapadékot is rögzíthettek az ott élők.

Ennek ellenére kánikulába hajló, párás vasárnapon vagyunk túl, és 33 fokon tetőztek a napi maximumok Békés, és Csongrád megye térségében, Gyula, s valamint a Sárrét térségében heves zivatarok alakultak ki, így nem meglepő, s hogy jelenleg még Orosházán már 29, és Gyulán pedig már csak 23 fokot mutatnak a hőmérők.

Erős, és hirtelen lehűlés közeleg, további jelentős csapadékkal, heves  zivatarok is előfordulhatnak majd a vasárnap esti órákban Békés, és Csongrád megye térségében, intenzív felhőszakadással, és jégesővel is számolnunk kell kisebb területeken, esélyük nem elhanyagolható, izgalmas éjszaka elé nézünk.

Az északkeleti légmozgás segítségével egyre hűvösebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megyébe, és a vasárnapi 33 után hétfőn már csak 25 fok várható a legmelegebb órákban is, és valamint még hétfőn, a reggeli órákban is csapadékos időjárásra készülhetünk záporokkal, zivatarokkal.

Hétfőn a déli órákhoz közeledve tisztul az égbolt, de továbbra is sok lesz a felhőátvonulás, s azonban már akkor nem számolhatunk említésre méltó csapadékkal.

Kedden némi visszamelegedés következik be, az északkeleti légmozgás délibe módosul, s de hőhullámtól már nem kell tartanunk, kedden, és szerdán 30 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek.

A jövő hét második fele újabb lehűlést hoz Békés, és Csongrád megye térségébe, csapadékkal, így nem ez lesz a nyár legmelegebb hete, itt persze a jövő hétre gondolok.

Összegezve zivatarok, valamint felhőszakadások érkeznek vasárnap este, éjszaka Békés, Csongrád megye tájaira, heves kísérőjelenségek, például intenzív villámlás, kisebb területeken jégeső előfordulhat s sajnos egy-egy zivatart heves kifutószél kísérhet, mint ahogyan ez szombat éjszaka is előfordult.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.