Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ahogyan azt a főcím is mutatja, jelentős változás várható Békés és Csongrád megye időjárásában, és több szempontból is, s több ciklon is érkezhet a héten és veszélyes éjszaka áll előttünk, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló hétfői napon a csípős helyenként ködös reggelt követően sok napsütésben lehetett még részünk, mérsékelt északkeleti légmozgás jellemezte térségünket, 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami az év ezen időszakában normálisnak mondható.

Az előttünk álló éjszaka Békés, Csongrád megye szerte veszélyesnek ígérkezik, mérséklődik a légmozgás, és tovább tisztul az égbolt, az esti órákban intenzív ködképződés indul meg, s a kedd hajnali órákra 0 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, páralecsapódásokból útlefagyások keletkezhetnek, ez főleg kanyarokban és erdősávok mentén lesz jellemző, óvatosan a közlekedéssel.

A csípős kedd reggelt követően ismét a napsütésé lesz a főszerep, azonban kisebb körzetekben a köd még a délelőtti órákban is megmaradhat, a keddi napon továbbra is mérsékelt északkeleti szél várható, 13-14 fokon tetőznek a maximum hőmérsékletek.

Szerdán éri el hazánk térségét egy ciklon felhőzete, de a szerda nappali órákban jelentősebb csapadékkal nem kell számolnunk, azonban a napsütéstől búcsút veszünk, délibe módosul a légmozgás, és jelentősen megélénkül.

A jelentős csapadékot okozó ciklon szerda este éri el Békés, és Csongrád megye térségét, helyenként akár 10 mm-t meghaladó csapadék hullhat, a szerdai napon 15 fok várható, s de az élénk légmozgás jelentősen rombolja majd hőérzetünket a délutáni óráktól.

A csapadékhullás ha szakaszosan is, s de kitart a csütörtöki napon is, a ciklon a pénteki napon távozik, és jelentős lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvége hideg, már-már télies időjárást tartogat, mindössze 8 fok várható a szombati napon, és sajnos vasárnaptól visszatérnek az éjszaki fagyok is.

Hétfőn egy mediterrán ciklon érkezhet Békés, és Csongrád megye tájaira, újabb jelentős csapadékot hoz, és a hétfő esti órákban már havas eső is előfordulhat, így a jövő hét téliesen kezdődik, a folytatásban sem várható jelentős felmelegedés, sajnos a fagyos légtömegeknek bőven van utánpótlása.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.