Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A tavalyihoz képest igen csapadékdús novemberben, és decemberben lehet része Békés, Csongrád megye lakóinak, nem kell sokat várnunk, érkezik a következő csapadékhullám s ami említésre méltó esőt dob le térségünkben, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló szerda éjszakai órákban a szélcsendes időjárásnak, s valamint páradús környezetnek is köszönhetően sűrű ködmezők képződtek, közlekedési szempontból veszélyes éjszakán vagyunk túl s hisz ismét fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, útlefagyások alakultak ki főleg kanyarokban, erdősávok mentén.

Az elmúlt napok eseménytelen időjárásáért egy térségünkben kiépült anticiklon felelős, s mely a délutáni órákban kilép térségünkből, teret adva egy jelentős csapadékzónának, mely Békés, és Csongrád megyét is érinteni fogja a csütörtök délutáni, esti órákban.

Eleinte igen veszélyes útviszonyok alakulhatnak ki, hiszen hideg-meleg légrétegek keverednek majd s így eleinte az eső mellett kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat, nagyon óvatosan az utakon.

A mai napon 5 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, az éjszaka pedig a felhős égboltnak, és a jellemzően déli légmozgásnak köszönhetően fagymentesnek ígérkezik.

Pénteken a reggeli órákban még előfordulnak majd kisebb záporok, 2 fokig süllyednek a hőmérsékletek. A hét utolsó munkanapján a déli órákhoz közeledve tisztulni kezd az égbolt, még sok lesz felhőátvonulás  de azonban jelentős eső már nem várható, élénk lesz a légmozgás, így ugyan pénteken 7 fok várható, s de hőérzetünk mindössze 4 fok körül alakul majd.

Szombaton újabb csapadékhullám érkezik, s vasárnap hajnalra fagypont köré süllyednek a hőmérsékleti értékek, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain, nagy lesz a balesetveszély.

Sok portál jelentős felmelegedést prognosztizál az ünnepekre azonban szélsőséges időjárás esetében csak 5 napig érdemes elmenni az előrejelzések esetében 5 napon túl az előrejelzések beválási aránya rendkívül csökken, mondhatni megbízhatatlanná válik, tehát találgatás.

Tehát órákon belül csapadék érkezik Békés, Csongrád megye térségébe s kisebb körzetekben ónos esővel is találkozhatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.