Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál s több mint kellemetlen meglepetéssel készült ünnepek alkalmából, a meglepetés nem más, mint egy erős mediterrán ciklon, ami Békés, és Csongrád megyét is érinteni fogja, s sajnos igen jelentős csapadékkal számolhatunk vasárnap délutántól.

Viszonylag enyhe reggelre ébredhettek Békés, Csongrád megye lakói, 5 fokot mutattak a hőmérők, sokat tisztult az égbolt a szombat éjszaka folyamán, még pár órás napsütésben is részünk lehetett, már közeleg a ciklon, jól jelzi ezt, hogy így vasárnap dél magasságában Békés megyében 13, és Sopronban csak 5 fokot mutatnak a hőmérők, ott lassan a légmozgás jelentősen megerősödik, iránya északnyugatiba módosul.

A Dunántúl déli részein már szakad az eső, és nem kell sokat várni, s sajnos a ciklon csapadékzónája már délután 16 óra magasságában áttöri a Tisza vonalát is, és egyre több helyen elered az eső, és mennyisége kisebb körzetekben jelentős lesz hétfő estig akár 15-20 mm csapadék is lehullhat Békés, Csongrád megye térségében, ami nem éppen a legkedvesebb karácsonyi ajándék időjárásunktól.

A napsütést egészen keddig elfelejthetjük, a felhőké, az esőé lesz a főszerep, s valamint az, erős, már-már viharos légmozgásé, tehát a szélcsend is csak átmeneti, a szél iránya hétfőre északnyugatiba módosul, így ennek köszönhetően lehűlés is kezdődik, de sajnos havazással nem számolhatunk, még a hegyekben sem. Így sajnos fekete Karácsony áll előttünk, erős széllel, sok csapadékkal, kezdődő lehűléssel.

Míg vasárnap még 13, hétfőn már csak 7 fok várható Békés, és Csongrád megye tájain, s azonban viharos légmozgásnak köszönhetően hétfőn hőérzetünk 4 fok körül alakul majd, kívánni se lehet kellemetlenebb szentestét, a Karácsony is úgy szép, ha fehér.

A mediterrán ciklon kedd reggel kilép Békés, s Csongrád megye térségéből de marad az erős légmozgás a szél ereje csak kedd estére mérséklődik, de azért élénk marad, majd szerdán újra megerősödik.

Szerda estétől egy anticiklon épül ki térségünk felett, s akkor már csapadék, vagy jelentős légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, és csütörtöktől visszatérnek az éjszakai fagyok is, azonban sajnos jelentősebb havazásra még nincs kilátás, az leghamarabb az év utolsó napjaiban következhet be.

Tehát órákon belül érkezik a mediterrán ciklon Békés, és Csongrád megye térségébe, és az előttünk álló 2 napban igen jelentős mennyiségű eső várható, hétfőtől viharos széllökésekkel megtűzdelve.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.