Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos a Mikulás, mint ahogyan megszokhattuk idén se hozott havat Békés, Csongrád megye térségébe, sőt, még csapadékot sem azonban hétfőn már megérkezik a csapadék, más kérdés, hogy nem hó, hanem eső formájában, lássuk is, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Szombaton a széltől eltekintve nem panaszkodhattunk, hiszen Békés, és Csongrád megye több pontján 9 fok fölé emelkedtek a napi maximum hőmérsékletek, és még vasárnap is szeles, s de az évszakhoz képest enyhe időjárásban lehet részünk, több helyen bizony 10 fok főlé emelkedhetnek a hőmérsékletek, ez igen barátinak mondható, így decemberben.

Az erős délnyugati légmozgás hétfőre kissé veszít erejéből a hétfő délutáni órákban egy csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, területi átlagban 5-7 mm esővel számolhatunk a szél élénk marad, kisebb havazás csak hazánk magasabban fekvő pontjain, például az Északi-középhegységben várható, de sajnos a pár cm friss hóréteg pillanatok alatt elolvad majd.

Éjszakai fagyokkal az előttünk álló 3 napban nem kell számolnunk még, viszont a csapadékzóna mögött hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, és keddtől már 10 alatt maradnak a napi maximum értékek, éjszakánként 2-3 fok közé hűl a levegő.

Szerdán újabb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és megmaradó hóréteg továbbra sem várható, azonban további 5-7 mm esővel számolhatunk jövő hét közepén, lehűlés kezdődik.

Az eddigi délkeleti légmozgás fokozatosan északkeletibe módosul, s így péntektől visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok, s jövő hét péntektől a nappali hőmérsékletek is mindössze 5 fok magasságában tetőznek de havazásra sajnos továbbra sincs kilátás Békés, és Csongrád megye térségében.

Jelentősebb felmelegedés nyomai az előttünk álló héten nem látszanak körvonalazódni, ügyeljünk most nagyon a réteges öltözködés, és a megfelelő mennyiségű C, és D vitaminbevitelre, ez nagyon fontos.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares