Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos az idei tél eddig Békés, és Csongrád megye szerte igen enyhének bizonyult, lassan februárt írunk, és még egy alkalommal sem tudott kialakulni tájainkon összefüggő, tartós, vastag hótakaró, ami nagyon nem kedvez a mezőgazdaságnak, a kártevők szaporodnak, így ennek köszönhetően az árak is meredeken emelkednek, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Már néhány helyen kibújtak a hóvirágok is, de ez ne tévesszen meg senkit, még februárban s márciusban is érkezhetnek még komolyabb havazások, szóval még ne dobjuk el a hólapátot, mert a télnek még bőven van ideje, hogy kitombolja magát.

A mögöttünk álló napokban már több alkalommal is előfordult az, hogy Békés, és Csongrád megye szerte kifehéredett a táj, de a lehulló, csekély, pár centiméteres hóréteg órákon belül elolvadt, mivel a hóval egy időben enyhébb légtömegek is érkeztek, és ez többnyire a reggeli órákra koncentrálódott, s szemfülesnek kellet lenni, hogy valaki havas tájat fotózzon.

Sajnos még az előttünk álló 5 napban sem ígérkezik megmaradó hó térségünkben, s azonban sajnos már újabb csapadékzóna érkezik péntek délután, és egyértelműen esővel kell számolnunk, főleg Békés megye középső, és északi részein várható több csapadék, ott a lehulló eső mennyisége elérheti akár a 10 mm-t.

Az Északi-középhegység tájain akár 5 cm-t meghaladó hó is hullhat s azonban ott is enyhülés következik be, így ott sem várható tartós hóréteg kialakulása, és ott is egyre inkább a havas eső lesz jellemző.

Nagy hőkülönbség figyelhető meg hazánk két vége között, míg Miskolcon 0, addig Pécs környékén már 6 fokot mutatnak a hőmérők, ez a nagy hőkülönbség szombatra kiegyenlítődik, addigra Békés, s Csongrád megye tájain is 10 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, de szombaton már jelentősebb csapadék nem várható.

Vasárnap újra nagy fordulat következik be időjárásunkban, erős hidegfront érkezik, újabb csapadékzóna érkezik térségünkbe, és a kezdeti esőt Békés, és Csongrád megye szerte egyre inkább havas eső váltja, és kisebb körzetekben pár cm hó is lehullhat, hajnalonként fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek s így nagyon óvatosan a közlekedéssel, vasárnap, s hétfőn főleg kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyások keletkezhetnek, amik jelentős veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares