Friss időjárásjelentés

Jelentős csapadék közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Időjárásunk szeszélyessége nem ismer határokat, és sajnos az ünnepi időszakra sincsen tekintettel, a mai napon kellemes időjárásban lehetett részünk, Békés, és Csongrád megye szerte 15 fok közelében tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, sok napsütés, és kissé élénk déli légmozgás társult hozzá.

A kellemes időjárásnak köszönhetően hőérzetünk 18 fok körül alakult, a tavaszban érezhettük magunkat. Ne tévesszen meg senkit ez az átmeneti melegedő időszak s ilyenkor a legkönnyebb megfázni, ajánlatos a réteges öltözködés, mert naplementekor hirtelen süllyednek a hőmérsékletek.

Óvatosan a közlekedéssel, a hajnali órákra már fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek s a szélcsendes időjárásnak köszönhetően főleg Békés, Csongrád megye déli, s középső tájain sűrű ködmezők képződnek amik veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre, főleg lakott területen kívül, és így előzzük meg a baleseteket a vadveszély sem elhanyagolandó tényező.

Csütörtökön többnyire a felhőké lesz a főszerep, szélcsendes időjárás várható valamint 14 fok így a felhős időjárás ellenére is tavaszias időjárással számolhatunk csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Pénteken viszonylag szélcsendesen indul a nap, de péntek délután megélénkül, szombaton megerősödik a déli légmozgás, s egy említésre méltó csapadékzóna éri el Békés és Csongrád megye térségét, így sajnos igen kellemetlen, szakaszosan esős, valamint erősen szeles hétvége áll előttünk, s ami így Karácsony előtt igen kiábrándító tud lenni, havazás még a hegyekben sem várható.

Hétfőn már az addigi erős déli légmozgás északnyugatiba módosul s jelentős lehűlés kezdődik, és így míg vasárnap még 18, hétfőn már csak 8 fokon tetőznek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében. Keddtől már az éjszakai fagyok is visszatérnek, és az év utolsó napjaira jelentős lehűlés körvonalazódik, s csapadék is érkezhet, így nincs kizárva, hogy év végére leesik az idei első hó.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.