Friss időjárásjelentés

Jelentős havazás érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal igen mozgalmas arcát mutatja, minden héten csapadékzónák színesítik napjainkat, Békés, és Csongrád megye térségébe hétfőn éjszaka újabb csapadékhullám érkezik, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A hétfői nap első fele a várakozásoknak megfelelően a napsütés jegyében zajlott, ennek ellenére is a napi maximum értékek mindössze fagypont alatt tetőztek Békés, Csongrád megye szerte.

A délutáni órákban már erős felhősödés kezdődött délnyugat felől, nem véletlenül, újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira, és a hétfő késő esti, kora hajnali órákban havazás kezdődik.

Erős éjszakai lehűlésre számíthatunk, már most -5 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek, a lehűlés ezúttal az éjféli órákban éri el csúcspontját, akkor -7 fokot mérhetünk majd Békés, és Csongrád megye szerte.

A csapadékzóna érkezésével némi enyhülés is bekövetkezik, az éjféli órákat követően pedig megkezdődik a csapadékhullás, mely Békés, és Csongrád megyében is egyértelműen hó formájában következik be, így a kedd hajnali, és kora reggeli órákban veszélyes út, és közlekedési viszonyokra számíthatunk.

Hétfő éjféltől szerda reggelig összességében is jelentős, 5 cm-t bőven meghaladó hóréteg kialakulásával kell számolnunk Békés, és Csongrád megye térségében, a keddi napon egész nap fagyni fog, így a lehulló hó egyértelműen megmarad majd.

A napsütést sajnos egyenlőre hosszú időre nélkülöznünk kell, szerdán újabb csapadékzóna érkezésével is számolhatunk, azonban az akkor érkező csapadékzóna újabb, már enyhébb légtömegeket szállít Békés, és Csongrád megye térségébe, így a lehulló csapadék halmazállapota még erősen kérdéses.

Összegezve órákon belül újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe délnyugat felől, így a kedden korán ébredők télies, közlekedési szempontból pedig veszélyes útviszonyokra készüljenek, sajnos az előttünk álló napokban említésre méltó enyhülés nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.