Friss időjárásjelentés

Jelentősebb csapadék érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ritka, és szeszélyes télnek lehetünk elszenvedői Békés, és Csongrád megye szerte, sok font érinti hazánk térségét, azonban sem eső, sem jelentős havazás nem érkezett a mögöttünk álló hónapokban, így lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A kedd hajnali órákra mérséklődött a légmozgás, s így Békés, Csongrád megye térségében fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, ennek ellenére kellemesen napos reggelre ébredhettünk. A felmelegedés ma éri el csúcspontját s a keddi napon akár 15 fok felett tetőzhetnek a maximum hőmérsékletek, s ez február végén nagyon ritka, csak nehogy márciusban böjtje legyen, mert ilyen telünk már nagyon régen volt.

Egy jelentős csapadékzóna közeleg Békés, s Csongrád megye térsége felé, így használjuk ki a keddi napot mert szerdán már a felhőké és így a szakaszos esőké lesz a főszerep. A szerda reggeli órákban a csapadék érkezése előtt megélénkül az északnyugati légmozgás, de nem fokozódik viharossá.

Ezt követően a szerda délutáni órákban megérkezik a csapadékzóna, Békés, Csongrád megye térségében területi átlagban 6-8 mm eső várható, s kisebb körzetekben még a 10 mm-t is elérheti a lehulló csapadék mennyisége ami a mögöttünk álló aszályos időszakot figyelembe véve jelentősnek mondható, kicsi ugyan a valószínűsége, de még az ég is megdörrenhet, lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

A front csütörtökre elhagyja térségünket, és így a csütörtök reggeli órákban is talaj mentén fagy várható, óvatosan a közlekedéssel.

Pénteken sajnos ismét viharos szél érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, sajnos ismét 75 km/h-t meghaladó széllökésekkel számolhatunk a pénteki napon Békés, és Csongrád megye térségében, így igen mozgalmas napok várnak ránk, a hétvége naposabb, de élénken szeles időjárást tartogat számunkra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.