Friss időjárásjelentés

Jelentősebb csapadék érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Amióta a meteorológia létezik, az idei augusztus volt a második legmelegebb s így nem is csoda, hogy már mindenki az esőt, és lehűlést várja Békés, és Csongrád megyében, s erre most ezúttal meg is van az esély, egy frontrendszer érkezik lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A szombati napon egy hidegfront első hulláma éri el hazánk térségét, s ez azonban még inkább a Dunántúlon, valamint  a Duna-Tisza közén okoz majd jelentős csapadékot, és azokon a tájakon zivatarokra is jó esély van.

Békés, s Csongrád megye tájain szombaton inkább záporok fordulhatnak elő, a felhőké lesz a főszerep, és igaz lesz ez vasárnapra is, a napsütés ritka “vendég” lesz.

A hidegfront jelentős lehűlést nem hoz magával de az éjszakák hűvösek lesznek, marad a mérsékleten meleg időjárás, szombaton, vasárnap 25-27 fok várható, tehát jelentős, s erős lehűléstől nem kell tartanunk.

A frontrendszer második hulláma vasárnap éjszaka érkezik, és akkor már végre Békés,  Csongrád megye szerte jelentős esővel számolhatunk, hétfőn zivatarok is érkezhetnek.

A hétfői napon a déli órákat követően intenzívebb csapadékzónák is elérhetik Békés, s Csongrád megye térségét, akkor előfordulhatnak hevesebb zivatarok, felhőszakadások és kisebb körzetekben rövid idő alatt 14-18 mm csapadék is lehullhat, akár jégeső sem kizárt, kellemetlen hétfővel számolhatunk időjárás szempontjából.

A frontrendszer keddre elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, mérséklődik a szél ami hétfőn elég erős lesz, és egyre több napsütéssel számolhatunk, kedden, és szerdán már további csapadék nem várható, és komolyabb lehűlés sem.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.