Friss időjárásjelentés

Jelentősebb csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Sajnos a hosszú, s aszályos időszak után minden csepp esőnek örülhetünk, mert sajnos óriási a kár a mezőgazdaságban, ami a boltok polcain majd visszaköszön, azonban már végre kissé enyhülni látszik az aszály egy jelentősebb csapadékzóna érkezik szombaton késő este Békés, és Csongrád megye térségébe.

S igaz nem bődületes mennyiségű esőről beszélhetünk területi átlagban 5-7 mm esővel számolhatunk, de kisebb körzetekben akár megközelítjük a 10 mm-t is vasárnap délig, és ez ugyan nem egy mediterrán ciklon mennyiségét tükrözni, ennek is örülnünk kell.

Jó hír, hogy jelenlegi extrém magas pollenkoncentráció csökken, s az allergiások pedig fellélegezhetnek, viszont a kardiális panaszokkal küzdők, frontérzékenyek pontosan az ellenkezőjére számíthatnak, tehát kellemetlen napokra.

A csapadékzóna Békés, és Csongrád megye területén jelentős szélerősödést nem okoz s drasztikus hőmérsékletcsökkenés sem várható, s itt most a csapadékon van a hangsúly és végre enyhül kissé ez a példátlan aszály, ami Békés, és Csongrád megyét sújtja.

A szombati napon felhőátvonulásokban gazdag, kissé szeles időjárással számolhatunk, 20 fok várható a legmelegebb délutáni órákban, késő délután már záporok kialakulása is előfordulhat.

A front fő csapadékzónája vasárnap hajnalban érkezhet, így a hét utolsó napján sajnos kellemetlen időjárással számolhatunk, és főleg a délelőtti órákban 18 fok várható.

Hétfőtől fokozatos felmelegedéssel, stabil északnyugati légmozgással számolhatunk de örömünk nem tart sokáig kedd este egy újabb hidegfront érkezik térségünkbe, szerdán már helyenként megerősödhet, sőt, kisebb körzetekben viharossá fokozódhat a szél, és így kijelenthetjük hogy igen mozgalmas napok állnak előttünk időjárási szempontból.

A hosszútávú kilátások alapján egy hét múlva beköszönhet a nyár s akár 30-31 fokot is mérhetünk a jövő hét végén, de a csapadékhajlam is nőni fog addigra, így megjelennek már majd az első komolyabb zivatarok is Békés, és Csongrád megye térségében is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.