Friss időjárásjelentés

Jelentősebb havazás érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Mozgalmas napok állnak mögöttünk, azonban előttünk is. A hét eleji kisebb havazások után intenzívebb felmelegedés következett be Békés, s Csongrád megye térségében, szombat hajnalra már csak 5 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, de ez csak átmeneti, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A felmelegedés igen gyorsan bekövetkezett, s a délnyugati szél erősödésével egyre melegebb légtömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, kedden még mindössze 2 fokon tetőztek  a napi maximum értékek, szombaton pedig akár a 15 fokot is megközelítjük és de a már-már viharos légmozgás jelentősen rombolja hőérzetünket, ami a mai napon 6 fok körül alakul majd.

Vasárnap is erősen szeles, enyhe időjárásra számíthatunk még de azonban az esti órákra egy mediterrán ciklon éri el térségünket, és jelentősebb csapadékkal számolhatunk, ami kezdetben eső, és havas eső lesz, majd, az addigi erős délnyugati légmozgás északnyugatiba módosul, így sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik már térségünkbe.

A mediterrán ciklonnak, a hideg légtömegeknek köszönhetően vasárnap éjszaka Békés s Csongrád szerte a kezdeti esőt havas eső, majd havazás váltja majd és esély van 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulásra is így a hétfőn korán útnak indulók igen veszélyes útviszonyokra számítsanak, kisebb körzetekben ónos eső is hullhat, de egyre inkább a havazás lesz jellemző.

Vasárnapra már kissé mérséklődik a légmozgás, de azért továbbra is lehetnek erősebb széllökések.

A jövő hét igen téliesen indul Békés, és Csongrád megye szerte, mint említettem, hétfő estig akár 5 cm-t meghaladó hóréteg alakulhat ki főleg Békés megye tájain, és kedden is még további havazás érkezhet, és a jövő hét első napjai, egészen csütörtökig télies napokat tartogatnak, s a napi maximumok is csak 2 fok körül alakulnak majd, nagyon óvatosan a közlekedéssel, éjszakánként fagyni fog, s így útlefagyásokkal is számolnunk kell, ami autósokra, kerékpárosokra, és gyalogosokra is egyaránt veszélyt jelenthet.

Pénteken újabb, akár jelentős csapadékzóna érkezhet térségünkbe, de erről következő előrejelzésemben írnék részletesebben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares