Hírek

Jelentősen emelkedik az üzemanyagok ára!

- Hirdetés

A Mol Nyrt. ezúttal nem tréfál, jelentős mértékben emelkedik az üzemanyagok ára, s így sajnos a tavalyi csökkenő tendencia megtörni látszik, és további emelésekkel is számolnunk kell, lássuk, milyen mértékű emeléssel számolhatunk?

Jelentősen emelkedett a Brent típusú olaj hordónkénti ára a héten, aminek hatását már most is éreztük az előző heti áremelések kapcsán. Nem várható ez másképp szerdán héten se, hiszen az olaj ára 66 dollár fölé emelkedett, 1 hét alatt közel 7%-ot emelkedett az ár.

A forint/dollár árfolyam szinten változatlan maradt a héten, 281 forintos árfolyamon tudunk 1 dollárt venni.

Az olaj árának emelkedését leginkább az okozta, hogy az OPEC tartja ígéretét a kitermelés csökkentéssel kapcsolatban, erről konkrét számokat is közzétettek januárban, ami alátámasztja ezt a tényt.

Bruttó 5-5 forinttal emelkedik szerdán a benzin és gázolaj ára is. Így a benzin átlagára a hét közepén már 354 forint, a gázolaj átlagára pedig 393 forint.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Forrás: www.holtankoljak.hu / MTI