Hírek

Jelentősen emelkednek az üzemanyagárak!

- Hirdetés

Sajnos a néhány hete elindult növekvő tendencia tovább folytatódik, siessünk is, ha még a drágulás előtt szeretnénk tankolni, ezen a a héten szerdán, valamint pénteken is emelkedik az üzemanyagok ára, lássuk is, mekkora emeléssel számolhatunk.

A Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin, és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenként árát szerdán.

Ezekről a tényekről az MTI értesült piaci forrásokból, még a hétfői napon.

Az emeléssel a benzin literenkénti ára 362 forintra, a gázolajé 395 forintra nőhet. A benzin ára legutóbb pénteken változott, akkor bruttó 3 forinttal 357 forintra nőtt. A gázolaj ára pénteken változatlanul 392 forint maradt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Még azért kapunk egy kis áremelést péntektől, szerencsére csak a benzin árát tekintve. Bruttó 3 forinttal emelkedik a benzin átlagára, a gázolaj ára a hét végén nem változik. A benzin átlagára így 357 forint lesz, a gázolaj átlagára marad 393 forint.

Remélhetőleg ez a gyorsan növekvő tendencia nem folytatódik tovább ilyen ütemben, mert így könnyen lehet, hogy nyár elejére megközelítjük ismét a 400/liter határértéket, ami már fájna az autósoknak, és a fuvarozóknak is.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.