Mezőgazdaság

Jöhetnek még zivatarok, de közben ragyog a nap

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. május 11., péntek • 06:14 Jöhetnek még zivatarok, de közben ragyog a nap

-- Hirdetés

Az Északkelet-Európa felett elterülő anticiklon déli peremén helyezkedik el hazánk. A Dunántúl nyugati részét egy gyengülőben lévő hidegfront éri el, ami pénteken napközben feloszlik. Az ország észak-nyugati területén továbbra is egyes fokú viharjelzés van érvényben, de jó eséllyel senkinek nem kell lemondania a napfényről sem kis hazánkban.

A zárt felhőzet a Dunántúlon is felszakadozik, illetve gomolyossá válik, a tartós csapadék megszűnik, és arrafelé is több órára kisüt a nap.

A Dunántúl nyugati részét egy gyengülőben lévő hidegfront éri el, ami pénteken napközben feloszlik

A Dunától keletre a napos délelőtti órák után gomolyfelhők képződnek. Délelőtt a Dunántúlon, délután másutt is elszórtan valószínű zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben. A Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Késő estére 15, 21 fok közé hűl le a levegő. Késő estére a záporok, zivatarok elcsendesednek, a gomolyfelhők nagy része feloszlik, legfeljebb a középső országrészben maradhat több felhő. Az északi, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17 fok között várható.

A hétvégén hasonló rövid intenzív esőzésekkel és sok napsütéssel kecsegtető meleg idő vár ránk, vasárnapra a lassan mindennapossá váló viharjelzések is megszűnnek.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez