Hírek

Kamionosok figyelem! Megszűnik egy pihenőhely!

- Hirdetés

A közleményben azt írták: a Budapest felé vezető oldalon a 19-es kilométernél új útirányjelző szerkezetek és a hozzájuk tartozó szalagkorlátok építését kezdi meg a kivitelező szerdán. A munkák idejére lezárják a leállósávot 500 méteres szakaszon, ezért a Ring pihenőhelyig visszavonásig, óránkénti 100 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben.

A 20-as kilométer közelében bontják majd a meglévő zajvédő falakat is, a biztonságos munkavégzés miatt a leállósáv mellett 300 méteren a külső sáv egy részét is elkerítik. Ezen a szakaszon sávelhúzással két sávon haladhat a forgalom óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás mellett.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mindezekkel egy időben a parkolóhelyek zárásával megkezdődik a Ring pihenőhely megszüntetése is; területe csomóponti ágként üzemel az új csomópont megépüléséig.

A Vásárosnamény irányába haladó oldalon azonban megmarad a ki, és felhajtási lehetőség a pihenőhely irányából, de a padokat, illemhelyet már nem használhatják a közlekedők.

A Budapest felé vezető oldalon pedig megszűnik a kihajtás lehetősége a pihenőhelyre, a felhajtás viszont továbbra is biztosított a forgalomnak.

Ezen az oldalon is megkezdődik az épületek elbontása majd, így a pihenő szolgáltatásait már itt sem nem vehetik igénybe a közlekedők.

A megszűnő Ring pihenőhely helyett a Szilas, illetve a jakabpusztai pihenőt használhatják az autósok is, ezek attól körülbelül 6 kilométerre találhatók.

Forrás: MTI