Hírek

Kamionost bírságolt, lecsukták három, és fél évre!

- Hirdetés

Három és fél év börtönre ítélt most egy saját zsebre bírságoló körzeti megbízott rendőrt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa. Valamint volt rendőr főtörzsőrmestert négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és ötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a körzeti megbízott rendőr március 20-án a 2-es számú főúton Rétság térségében három külföldi kamionvezetőtől sebességtúllépést állítva bírságként készpénz fizetését kérte, majd a 100 eurót és 80 zlotyt eltette.

Az ügyben a volt rendőr főtörzsőrmestert a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség állította a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé. A bíróság három rendbeli “az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kérte börtönbüntetés kiszabását”, írták.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, és megtette az ilyenkor szükséges lépéseket az ügy érdekében.

Sajnos az utóbbi időkben rendkívül “rászálltak” a hatóságok a fuvarozói szektorra, lassan több a büntetés mint a kereset, pedig aki a kamionozást választja, az másokért is dolgozik, s felelősségteljes munka, nem azt érdemlik, hogy szétbüntessék őket, pláne zsebre, büntetésből így is van elég.

Forrás: MTI

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.