Friss időjárásjelentés

Kánikula, majd viharok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Az elmúlt 50 évben nem volt része Békés, és Csongrád megye lakóinak ilyen szeszélyes télben, és nyárban sem, 10 nap alatt 3 havi csapadékmennyiség zúdult tájainkra, és így lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Még szerdán a 20 fokot is alig értük el, s de szombaton viszont már 30 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ez az időjárás még az egészséges emberi szervezett is megviseli.

A frontérzékenyeknek rossz hír, hogy hétfőn egy markáns, erős hidegfront érkezik már Békés, és Csongrád megye tájaira, nem kis felfordulást okozva.

A szombaton még élénk légmozgás vasárnapra már jelentősen mérséklődött, és extrém kánikula várható a mai napon, hiszen 34 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek s így sajnos minden feltétel adott, hogy már vasárnap is, de hétfőn főleg, igen heves viharok alakuljanak ki Békés, és Csongrád megye térségében.

Érdekesség, hogy az elmúlt 2 napban egész Borsod, és Heves megye térdig állt a vízben hiszen Miskolcon több mint 90 mm eső zúdult le, s tegnap pedig Eger volt már az erős zivatarok célpontja, a Tisza vízgyűjtő területein 200 mm-t meghaladó csapadék hullott így a Tiszán igen komoly árhullám indulhat el, ami visszaduzzasztja a Körösöket is, így a Békés megyében élők sem nyugodhatnak meg, napokon belül bizony nyaralók, házak százait öntheti el a víz, Békés, és Csongrád megyében egyaránt.

Vasárnap délután igen heves zivatarok csaphatnak le Békés, s Csongrád megye tájaira, de főleg a hétfői napon lesznek erős viharok a térségben, bizony a szél zivatarok idején pillanatok alatt viharossá fokozódhat, 80 km/h széllökések is előfordulhat.

Ekkora erejű széllökések fákat dönthetnek ki, épületekben tehetnek kárt, sajnos akár a villanyvezetékeket is leszakíthatják, hétfőn több helyen áramkimaradások lehetnek.

Az előttünk álló másfél napban ne parkoljunk, és ne is álljunk fák alá, nem biztonságos és a villámcsapás veszélye sem elhanyagolandó tényező.

A hidegfront kedd hajnalra elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és visszaesnek a hőmérsékletek, akár 7-8 fokkal is, ez sem kedvező, furcsa nyár ez, az bizonyos.

Kedden s szerdán napsütésben gazdag, jelentős légmozgástól mentes időjárás várható, és kedden szerdán 27 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye tájain.

Csütörtökön újabb erős hidegfront érkezik heves viharokkal, jégesővel, felhőszakadás, és viharos kifutószél is társul a viharokhoz Békés, Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.