-Hirdetés-

Kánikula után heves zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

A várakozásoknak megfelelően kedden igazi kánikulai napon vagyunk túl, 34 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, komoly változás közeleg, lássuk a részleteket!

Élénk szél kíséretében nyáriasan meleg napon vagyunk túl, ez azonban ne tévesszen meg senkit, igen kemény hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye térsége felé, és bizony szerdán nagy lendülettel érkezik a front!

A Dunántúlon már most szupercellák alakultak ki, melyek Sopron térségében nagyobb fákat is kidöntöttek, míg Békés megyében például 34, addig Sopron környékén 20 fok a jellemző, óriási a hőkülönbség, így nem meglepő, hogy igen heves viharok alakultak ki a Dunántúl északi részén.

Az előttünk álló kedd éjszaka során mérséklődik Békés, és Csongrád megye szerte az élénk déli, délnyugati légáramlás, a szél iránya szerdán északiba módosul, és a front ekkor már a kertek alatt jár majd.

A front érkezése előtt egy összeáramlási zóna alakul ki, hideg-meleg légrétegek keverednek, melynek következtében szerdán is heves zivatarok alakulnak ki, melyek már Békés, és Csongrád megye térségét is érintik majd.

A szerdai napon heves zivatarokkal, felhőszakadással, kisebb területeken jégesővel kell számolnunk, zivatarok idején a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, szupercella kialakulása sem kizárt Békés, és Csongrád megye térségében a szerdai napon.

Csütörtökön folytatódik a csapadékos időjárás jelentős lehűléssel, a mai 34 fokhoz képest csütörtökön már csak 24 fokban reménykedhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

359 Shares