-Hirdetés-

Kedd éjszaka újabb ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe, zivatarokkal, jelentős esővel!

A várakozásoknak megfelelően a kedd reggeli órákban megérkezett a ciklon első csapadékhulláma, mely jellemzően Békés megyében jelentős esőket okozott, nincs még ezzel vége, érkezik a következő csapadékhullám.

A kedd délelőtti órákban Makó térségében lépte át a határt a ciklon csapadékága, mely eleinte barátságos arcát mutatta, elszórt, szakaszos esők formájában, majd a délelőtti órákban egy igen komoly beágyazott zivatarcella is érkezett, mely komoly csapadékhullást eredményezett Orosháza, Békéscsaba, Gyula térségében.

Békés megye északkeleti részén közel 20 mm csapadék hullott le rövid idő alatt, melyet intenzív villámtevékenység kísért.

A keddi, átmeneti napos időszakot követően ismét délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, Szerbiában már most jelentős csapadék, és beágyazott zivatargócok képződtek, melyek az esti, késő esti órákban elérik Békés, és Csongrád megye térségét.

Semmi kétség, újabb, még erősebb ciklon érkezik térségünkbe, mely ezúttal elsősorban Békés megyét érint majd, de Csongrád megyében is számítani lehet csapadékhullással az előttünk álló éjszaka folyamán.

A zivatarcellák 20 óra körül érik el Békés megye térségét, Csongrád megyében inkább esővel célszerű számolni,, azonban egy-egy zivatarcella ott is képződhet majd.

Összességében kedd estétől szerda estig igen jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, Csongrád megyébe 4-5, Békés megyében akár 15-20 mm csapadék is leeshet az előttünk álló 24 órában, kisebb területeken, például Békéscsaba térségében akár újabb 25 mm esővel is számolnunk kell.

Szerdán délelőtt még kitart majd az eső, de ekkor már zivataroknak minimális az esélye, a szerda igen hűvös, szeles napot tartogat, 18-20 fokon tetőznek majd a hőmérsékletek, de az élénk légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 15 fok körül alakul majd, napsütés nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 238