-Hirdetés-

Kedd este újabb, ezúttal jelentős csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

A várakozásoknak megfelelően a kedd reggeli, délelőtti órákban megérkezett térségünkbe a csapadékzóna első kisebb hulláma, azonban a java még hátra van, lássuk a folytatást!

A mögöttünk álló keddi nap folyamán 7 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és a délutáni órákra pár órás napsütés is jutott, ami a hóolvadásnak kedvezett, esővel párosulva nem igazán kedvező képlet.

Az előttünk álló éjszaka bizony igen csapadékosnak ígérkezik, 20 óra után délnyugat felől megérkezik a jelentősebb csapadékhullám Békés, és Csongrád megye térségébe, összességébe jelentős, 10 mm körüli újabb esővel számolhatunk, az éjszakai fagyok megszűnnek.

Az elmúlt hetek, hónapok csapadékos időjárása lassan csúcsosodni látszik, igen nagy a belvíz veszély Békés, és Csongrád megye térségében.

A szélirány a hajnali órákra délnyugatiba módosul, ezúttal már igen lendületes felmelegedés veszi kezdetét, szerdán akár 12 fokot is mérhetünk térségünkben, ami már-már tavasziasnak mondható, és a délutáni órákban a csapadékzóna elvonultával még a Nap is kisüt, ha csak rövid időre is, a szél a déli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül.

A melegedő folyamat ezzel nem áll meg, szombaton Békés, és Csongrád megye szerte megközelítjük a 18 fokos napi maximum értékeket, azonban időjárásunk szelesebbre, és a hétvégén újra csapadékosra fordul, ami már nagyon nem hiányozna.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.