-Hirdetés-

Kedden beköszön a tavasz Békés, és Csongrád megyébe, de lássuk, tartós lesz e?

A várakozásoknak megfelelően a hétfői napon már inkább a napsütés dominált térségünkben, a hőmérsékleti maximumok +13 fokon tetőztek, ez még csak a kezdet, lássuk a folytatást!

Így április elején igen furcsa látványt nyújtanak a szinte kopasz fák, nem ezt szoktuk meg, így nem csoda, hogy már mindenki a tartós tavaszt várná, amire van is esély, azonban lesz egy kicsi botlás térségünk időjárásában.

Az előttünk álló éjszaka derült lesz az égbolt Békés, és Csongrád megye térsége felett, így kissé csípős lesz a hajnal, +3 fokig süllyednek a hőmérsékletek a reggeli órákra.

A kedd délelőtti órákban megélénkül a déli légmozgás, így dinamikus felmelegedés indul meg, a kedd délutáni órákban +20 fok körül tetőznek a hőmérsékletek, sok napsütéssel, és végig élénk déli légmozgással számolhatunk.

A szerdai nap is marad időjárásunk szeles jellege, ekkor már térségünkben akár +22 fokot is mérhetünk, és az éjszakák is jelentősen enyhülnek.

A kakukktojás ezúttal a csütörtöki nap lesz, ekkor egy hidegfront érkezik térségünkbe, az addigi déli légáramlás északnyugatiba módosul, így a csütörtöki, valamint pénteki napon 4-5 fokos lehűléssel, valamint 10 mm körüli csapadékkal számolhatunk, és bizony egy-egy zivatar sem kizárt csütörtökön Békés, és Csongrád megye térségében.

Szombaton újra támad a tavasz, és ekkor már sikerrel jár, a hétvégén akár +24 fokot is mérhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Shares 218