-Hirdetés-

Kedden hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a hétfő délutáni, kora esti órákban délnyugat felől elérte Békés, és Csongrád megye térségét egy intenzív csapadékzóna, hidegfront érkezik, lássuk a folytatást!

Bizony visszasírjuk még a nyári aszályos időszakot, szinte nincsen olyan hét, amikor zavartalan napsütésben, kellemes tavaszi időjárásban lehet részünk, hétfőn Békéscsaba térségét jégeső is érintette, ami az év ezen időszakában igen szokatlan.

Északnyugat felől egy hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye irányába.

Jelenleg térségünk felett tiszta az égbolt, így kissé erősebb volt az éjszakai lehűlés, míg hétfőn +11, addig kedden +5 fokra ébredhettünk, jelenleg mérsékelt délnyugati légmozgás jellemző, azonban a déli órákhoz közeledve északnyugati szél veszi át stafétabotot, és a légmozgás a déli órákban megélénkül.

Délelőtt még inkább a napsütés, délután már inkább a felhőátvonulások jellemzik majd Békés, és Csongrád megye térségét, 15 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és a kora esti órákhoz közeledve ismét számolhatunk kisebb csapadékkal, záporokkal, kisebb eséllyel gyengébb zivatarokkal, bár most azért kisebb eséllyel, mint a hétfői napon.

Szerdán, valamint csütörtökön anticiklonális hatás érvényesül majd, pénteken azonban újabb csapadékzóna érkezik, és bizony nagyon úgy tűnik, hogy a hét utolsó napja téli fordulatot tartogat Békés, és Csongrád megye térségében is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.