Friss időjárásjelentés

Kellemetlen hétfő vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk továbbra sem nyugszik, az elmúlt hetek havazásai után melegedő folyamat kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, aminek azért kellemetlen mellékhatásai is lesznek, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A vasárnap esti órákra -2 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, így a nappali órákban már megolvadt hóréteg útlefagyásokat eredményezhet, ami komoly veszélyt jelenthet a közlekedőkre, főleg kanyarokban érdemes erre ügyelni.

A melegedő folyamat már az éjszakai órákban elkezdődik, így az az érdekes helyzet áll elő, hogy a hétfő reggeli órákban “melegebb” lesz, mint most, vasárnap este.

Az éjszaka második felében jelentősen megerősödik a délkeleti légmozgás, ezzel felgyorsítja a melegedő folyamatot, így a hétfő reggeli órákban már kissé fagypont fölé emelkednek a hőmérsékletek, de az igen élénk, mondhatni erős légmozgás miatt hőérzetünk fagypont alatt alakul majd.

A hét első munkanapján a délelőtti órákban a napsütésé a főszerep, azonban már a délutáni órákban erős felhősödés kezdődik északnyugat felől, csapadékzóna érkezik eső formájában, és ráadásul a déli órákban tovább erősödik a délkeleti, majd déli légmozgás.

A hétfői napon már 6 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, és a lehulló csapadék mennyisége nem lesz jelentős, 2-4 mm esővel számolhatunk, de az erős légmozgás miatt kifejezetten kellemetlen nap vár Békés, és Csongrád megye lakóira.

Az erős légmozgás a hétfő esti órákhoz közeledve mérséklődik, tisztul az égbolt, így az éjszakai fagyoktól még nem veszünk búcsút, mint ahogy a téltől sem, hiszen azért még bőven van ” ideje”, és ahogy szokták mondani, inkább most legyen rossz idő, ne pedig áprilisban.

Kedden a melegedő folyamat megtorpan, ennek fő oka az lesz, hogy szűnik a déli légmozgás utánpótlása, és északkeleti szél veszi át a stafétabotot, ami féken tartja majd a melegedő folyamatot, az előttünk álló napokban további jelentősebb felmelegedés nem várható, a kialakult hóréteg azonban intenzíven olvadni fog.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.