Friss időjárásjelentés

Kellemetlen hétfő vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló vasárnap reggeli órákban kisebb havazásra ébredhettek Békés, Csongrád megye lakói, területi átlagban 4 cm szilárd halmazállapotú csapadék hullott, ami azonban gyorsan olvadásnak indult, lássuk a folytatást!

Jelenleg a vasárnap esti órákban már kissé fagypont alatt mozognak a hőmérsékletek, és csapadékzóna közeleg északnyugat felől, így az éjszakai, és hajnali órák is mozgalmasnak ígérkeznek.

Az éjszaka első felében nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, a fagypont alatti hőmérsékleteknek köszönhetően sok lesz az útlefagyás, főleg kanyarokban, erdősávokban érdemes erre ügyelni.

A vasárnap éjféli órákat követően megerősödik a délnyugati légmozgás, és ismét hideg-meleg légrétegek keverednek, ekkor már északnyugat felől a csapadék is megérkezik, Csongrád megyében inkább az ónos eső, Békés megyében a havazás, majd a havas eső lesz jellemző, veszélyes útviszonyokra készüljünk.

A hétfő hajnali órákban jelentősen megerősödik a délnyugati légmozgás is, melynek segítségével ismét enyhébb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, majd a szél iránya délnyugatiból északnyugatiba módosul.

Igazán kellemetlen hajnalra ébredhetünk, mert a csapadékhullás mellé igen erős széltevékenység társul majd, és ugyan a reggeli órákra 1 fokig süllyednek a hőmérsékletek, azonban az erős légmozgásnak miatt hőérzetünk jóval fagypont alatt alakul majd.

A csapadékzóna a hétfő reggeli órákban elhagyja Békés, Csongrád megye térségét, lassan tisztulni kezd az égbolt, és a hétfő délutáni órákhoz közeledve egyre több szerepet kap a napsütés, 3 fokon tetőznek a maximum hőmérsékletek, a még megmaradt hólepel tovább olvad.

A hétfő esti órákra már kitisztul az égbolt, azonban részben-e miatt ismét erősebb lehűlés várható a kedd reggeli órákra, ismét útlefagyások keletkezhetnek, az északnyugati légmozgás továbbra is élénk marad Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelezés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez