Friss időjárásjelentés

Kellemetlen hétvége vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Az már bizonyos, hogy nem ez lesz az elmúlt 20 év legmelegebb nyara Békés, s Csongrád megyében sem, hiszen az elmúlt 5 napban még a 25 fokot se érték a napi maximumok, változás várható időjárásunkban, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az évszakhoz képest igen hideg péntek reggelre ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye több pontján is 10 fok köré, néhány helyen az alá süllyedtek a hőmérsékletek, ami így július közepén extrém jelenség, és összességében a nyárról is elmondhatjuk, hogy “nem hozza a formáját”.

A pénteki napon Békés, és Csongrád megye térségében a délelőtti órákban még a napsütés, délután már a gyakori felhőátvonulások dominálnak majd, s kisebb eső sem kizárt a késő délutáni órákhoz közeledve.

Az előttünk álló hétvége folyamán egy ciklonális zóna hatása alá kerül Békés, és Csongrád megye térsége, így ez nem a nyaralók hétvégéje lesz, szombaton, és vasárnap egyaránt 25-26 fok várható, ami 5-6 fokkal marad el az ilyenkor megszokottól, ugyanez igaz az éjszakai hőmérsékletekre.

A ciklonális zónának köszönhetően szombaton, és vasárnap Békés, és Csongrád megye szerte egyre több helyen várhatóak záporok, sőt, zivatarok, sajnos hevesebb zivatarok képződésére is jó esély van, kedvező feltételek állnak össze hétvégére ilyen időjárási események kialakulásához.

Hétvégén a szél iránya váltakozó lesz, és zivatarok idején pillanatok alatt viharossá fokozódhat, s sajnos a zivatarcellákat akár intenzív felhőszakadás is, sőt, kisebb körzetekben jégeső kísérheti Békés, s Csongrád megye szerte, a zivatargócok képződési helye pontosan nem behatárolható ilyen időjárási helyzetben, és sajnos bárhol, bármikor lecsaphatnak, és akár pusztítást is végezhetnek kisebb körzetekben.

Európa időjárása egyre szeszélyesebb, szinte nem nevezhető nyárnak az idei, Romániában, Szlovákiában  a magasabban fekvő területeken például behavazott, s a napokban például Olaszországban tornádóval is találkozhattak az ott élők, és nyaralók.

Összegezve igen szeszélyes hétvége áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, és heves zivatarok érkezése is várható az előttünk álló hétvégén, ezzel érdemes számolni, jelentősebb felmelegedés nem várható még az előttünk álló 5 napban bizonyosan, marad az évszakhoz képest hűvös időjárás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található, facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.