Friss időjárásjelentés

Kellemetlen időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Nos az előttünk álló napok nem a napsütésben gazdag időjárásról szólnak majd s így már a kedd éjszakai órákban egy csapadékzóna érte el Békés, és Csongrád megye határát, de az esőzóna keletebbre húzódik, s így Békés megye középső, és nyugati részein is elered az eső.

A hétfői fagyos reggelt követően jelentős széltől mentes, s szakaszosan csapadékos időjárásban is lehetett részünk, a hajnali ködmezők hamar feloszlottak, hétfőn 6 fokon tetőztek a napi maximum értékek, s ami az év ezen időszakában igen barátságosnak mondható.

A keddi napon nem leszünk ilyen szerencsések, a délelőtti órákban szakaszos csapadékhullás várható, és ugyan ismét kissé 5 fok fölé emelkednek a hőmérsékletek, azonban kedd délután jelentősen megerősödik az északi légmozgás, így hőérzetünk mindössze 2 fok körül alakul majd.

A csapadékzóna szerda hajnalra elhagyja térségünket, és igen veszélyes útviszonyok kialakulása várható, a szerda hajnali hőmérsékletek több helyen fagypontig süllyednek, így főleg kanyarokban, erdősávokban sok útlefagyással számolhatunk, helyenként ködmezők is képződhetnek, hiszen mérséklődik a szél is.

A szerda már nyugodtabb, de igen hideg időjárást tartogat, így mindössze 3 fokos napi maximum értékek várhatóak s csütörtök hajnalban ismét gyengén fagyni fog, ami veszélyeztetheti a közlekedés résztvevőit, autósokat és kerékpárosokat egyaránt valamint jelentős szél hiányában sűrű ködmezők képződhetnek, a napi maximum értékek csütörtökön is 5 fok környékén tetőznek és a napsütést továbbra is nélkülöznünk kell.

Békés, és Csongrád megye térségét csütörtök este igen jelentős csapadékzóna éri el s így csütörtök estétől péntek estig akár 10-15 mm csapadék is lehullhat térségünkben, vegyes halmazállapotú csapadék várható kezdetben az esőé a főszerep, majd egye inkább havas eső jellemzi majd Békés, és Csongrád megye tájait.

A csapadékhullás csak a szombat hajnali órákra szűnik meg, tisztulni kezd az égbolt, útlefagyások sajnos szombat hajnalban is előfordulhatnak, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megyében a ködmezők ismét megjelennek a hétvégén.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.