Friss időjárásjelentés

Kellemetlen időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az előttünk álló napok nem sok jót ígérnek időjárási szempontból, több alakalommal csapadék érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, az elsőre nem is kell sokat várni, már érkezik, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban?

A várakozásoknak megfelelően a felhős égboltnak, a kissé élénk délnyugati légmozgásnak köszönhetően pénteken fagymentes reggelre ébredhettünk, 2 fokot mutattak a hőmérők.

Az előttünk álló pénteki napon a felhőké, és a szakaszos kisebb esőké lesz majd a főszerep, már sajnos a délelőtti órákban Békés, és Csongrád megye több pontján csapadékhullás tapasztalható majd, elkél az esernyő.

Enyhe nap várható, 5 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, ami az év ezen időszakában pont megfelelőnek mondható, kissé élénk délnyugati légmozgás társul hozzá.

Szombaton már számolhatunk néhány órás napsütéssel, akkor már a légmozgás is tovább mérséklődik, így a szombati napon minden szempontból viszonylag kedvező időjárás várható.

Időjárásunk nyugodt jellege nem tart sajnos sokáig, vasárnap egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és az addigi délnyugati légmozgás északnyugatiba módosul, és a vasárnap esti óráktól meg is erősödik.

A hidegfront csapadékzónája a vasárnap déli órákhoz közeledve eléri Békés, Csongrád megye térségét is, így sajnos a hét utolsó napja szeles, esős, kellemetlen időjárást tartogat, tartós napsütés hosszú napokig nem várható, időjárásunk szeles, és csapadékra hajló jellege még a hétfői napon is megmarad.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.