Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Vége a kora nyárias időjárásnak, s az bizonyos, hogy a szikrázó napsütésnek, zavartalan időjárásnak már vége, délnyugat felől egy hidegfront érkezik Békés, s Csongrád megye térségébe, ami alaposan átformálja időképünket, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Ez a hétvége garantáltan nem a kirándulóké lesz, s még ugyan a péntek délelőtti órákban egyértelműen a napsütésé a főszerep azonban a délutáni órákban egyre inkább intenzívebb felhősödés kezdődik Békés, s Csongrád megye szerte, hidegfront érkezik, ami végre csapadékot is hoz térségünkbe.

A péntek nappali órákban  a déli órákhoz közeledve Békés megyében jelentősen megélénkül, s Csongrád megyében pedig már megerősödik a délkeleti légmozgás, 20 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A hidegfront csapadékzónája a jelenlegi számítások szerint péntek éjszaka éri el először Csongrád, majd Békés megye térségét, és aki reggel korán kell, az szakaszosan esős időjárással számoljon, és a légmozgás is addigra mérséklődik, így a front mozgása lelassul, kissé beágyazódik térségünkbe, így szombaton nem érdemes szabadtéri programot tervezni.

A hétvége első napján főleg a reggeli, s délelőtti órákban időről időre elered az eső, viszonylag nagy lesz a csapadékszórás, Békés, és Csongrád megye középső, valamint északi területein várható több csapadék, s  Békés megye délkeleti részén szerényebb csapadékhozam várható, a hőmérsékletek is visszaesnek kissé.

A hétvége második napján már csak elszórtan várható kisebb területeket érintő zápor, és kisebb eséllyel zivatar, ami csak lokálisan, kisebb területeken okozhat csapadékot, vasárnap ismét melegedés kezdődik, 22 fok várható a hét utolsó napján, sok felhőátvonulással, de akkor már a napsütés is több szerepet kap.

Hétfőre már távozik a hidegfront Békés, és Csongrád megye térségéből, és már folytatódik a kora nyárias időjárás, az éjszakai fagyok visszatérésétől nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.