Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos időjárásunk nem unja, és tovább kellemetlenkedik Békés, és Csongrád megye térségében s ezúttal egy hidegfront érkezik, melynek mozgása igen gyors lesz, és némi csapadékot is hoz, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Karácsony idején csapadékos, esős, erősen szeles időjárásban lehetett részünk Békés, és Csongrád megye szerte, azóta azonban a tél hőmérsékletek tekintetében utolérte magát, hó azonban még nem hullott.

A pénteki napon ködre, csípős reggelre ébredhettünk, nappal csak -2 fokon tetőztek  a hőmérsékletek, és a köd egész nap megmaradt főleg Békés megye területén, esély sem volt jelentősebb felmelegedésre, már a szombati napon egy hidegfront érinti térségünket, ennek hatására pedig jelentősen megerősödik a szél, melynek iránya északnyugati lesz, ami kezdetben kissé enyhébb légtömegeket szállít tájainkra.

Ennek köszönhetően szombat délutánra már akár kissé 5 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek s csak átmenetileg, mert vasárnaptól már ismét hidegebb légtömegek érkeznek, az erős lémozgás miatt sajnos a hőérzetünk mindössze 2 fok körül alakul majd.

Közlekedési szempontból igen veszélyes éjszaka áll előttünk, már most sűrű ködmezők alakultak ki, még ehhez erős fagy is társul így csúszós, lefagyott útszakaszokkal számolhatunk kanyarokban, erdősávokban és szélvédett helyeken, szombat hajnalra -5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A hidegfront csapadékzónája a szombat délutáni, kora esti órákban éri el Békés, s Csongrád megye tájait és kezdetben eső, havas eső várható, majd vasárnap reggelre 1-2 cm hó is lehullhat már Békés, Csongrád megye tájain, óvatosan az utakon a hét utolsó napjának reggelén.

Mint említettem, a felmelegedés átmeneti, és vasárnaptól újabb lehűlés kezdődik, a szél ereje pedig csak vasárnap estére mérséklődik, hétfőre pedig már tisztul az égbolt, további csapadék nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.