Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igazán mozgalmas napokon vagyunk túl, Békés, Csongrád megye térségére nagy hatással van egy hazánk határaitól délre elhelyezkedő ciklonrendszer, ami a hétvégi programokat is romba döntheti lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az már bizonyos, hogy a szikrázó napsütésnek, és a kora nyári napoknak egy időre vége van, és a reggeli órákban is újabb csapadékmezők érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, így Orosháza-Vásárhely vonaltól északra újabb említésre méltó csapadékkal számolhatnak az ott élők.

A pénteki napon mindössze 12 fokon fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, azonban az erős, s stabil északkeleti légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk mindössze 9 fok körül alakul majd a napsütés pedig jó időre búcsúzik Békés, és Csongrád megye térségétől.

Aki erre a hétvégére szabadtéri programot tervezett, rosszul választott, és a szombati nap is szakaszosan csapadékos időjárást tartogat, időről-időre elered az eső Békés, Csongrád megye területén, és jellemzően a délutáni órákban akár zivatarok érkezésével is számolnunk kell, kisebb területeken jégeső sem kizárt.

A hétvége első napján is mindössze 14 fokos napi maximum értékekkel érdemes számolni, de legalább a légmozgás jelentősen mérséklődik kifejezetten őszies nappal számoljunk pénteken, szombaton egyaránt.

A vasárnap sem tartogat kellemesebb időjárást, Békés, és Csongrád megye szerte a felhőké a főszerep, és a hét utolsó napján ismét jelentősen megerősödik az északkeleti légmozgás, és újabb záporok, zivatarok érkezésére van kilátás.

Hétfőn már némileg megnyugszik időjárásunk, de csak csapadék szempontjából, a a hétfő is sajnos igen kellemetlen, erősen szeles időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára, de jelentős javulás továbbra sem várható időjárásunkban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.