Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Igen kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, a mögöttünk álló éjszaka egy jelentős csapadékzóna haladt át Békés, és Csongrád megye térségén, 5-8 mm csapadékot hagyva maga mögött, s a folytatás sem ígér sok jót, igen kellemetlen napon várnak ránk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Enyhe, 6 fokos reggelre ébredhettünk, a csapadékzóna elhagyta Békés és Csongrád megye tájait, azonban az erős légmozgás még csak a kora délutáni órákban érkezik akár 60 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, így ugyan hétfőn egyre több napsütés, és 14 fok várható, de azonban az erős légmozgás miatt hőérzetünk 10 fok alatt alakul majd.

A hétfői napon sok lesz a felhőátvonulás, és a délelőtt folyamán még előfordulnak majd záporok, viszont ezek már nem járnak jelentős csapadékkal, inkább szórványos esővel számolhatunk kisebb területeken.

Örömünk nem tart sokáig, a hétfő esti órákban ismét jelentősen megerősödik a légmozgás s jelezvén azt, hogy újabb változás közeleg. Kedden már tetőzik a felmelegedés, akár 17 fokot is mérhetünk, ami bizony az év ezen időszakában igen szokatlan, kedd estére mérséklődik a légmozgás, azonban komoly csapadék érkezik ismét Békés és Csongrád megye tájaira, így kedden késő délután elered az eső.

A kedd éjszakai órákban az addigi déli légmozgást már északnyugati váltja, jelentős lehűlés kezdődik, és így míg kedden 17, pénteken már csak 9-10 fokot mérhetünk majd a délutáni órákban, az éjszakai fagyok visszatérnek és ez főleg a csütörtöki, valamint pénteki napra lesz igaz.

A csapadékos időjárás egészen elhúzódik csütörtök estig, addig további 15-20 mm eső várható Békés, és Csongrád megye térségében, s hétfőn délelőtt, valamint kedd este kifejezetten erős széllel számolhatunk. Az előttünk álló hétvége pedig kifejezetten hideg, hőmérsékleti szempontból télies időjárást tartogat s így kijelenthetjük, hogy igen kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.