Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk lassan egy hónapja igazi ámokfutásba kezdett, az őszi aszályos időszak után az elmúlt 1 hónapban már több mint 50 mm eső hullott Békés, s Csongrád megye térségében, s a folytatás sem biztató! Lássuk, hogy milyen időjárással számolhatunk az előttünk álló napokban.

Sajnos nem túl biztatóak az előjelek, a hétfői csapadékzóna több mint 9 mm esőt hagyott maga után, és a kedd reggeli órákban is folytatódott az esőzés.

Az évszakhoz képest igen hűvös reggelre is ébredhettek Békés, és Csongrád megye lakói, 5 fokot mutattak a hőmérők, ami inkább a novemberre utal, s a mezőgazdaság, főleg a gyümölcsösök megsínylik ezt az őszies időjárást.

A kedd délelőtti órákban újabb, s említésre méltó csapadékzóna érkezésével kell számolni Békés, és Csongrád megye lakóinak, és amit egy igen kiterjedt mediterrán ciklonnak köszönhetünk.

Békés, Csongrád megye sem marad ki a csapadékhullásból, de a jelentősebb eső Békés megyében várható, s kedd déltől szerda reggelig újabb 10 mm eső várható térségünkbe, amire már mindenki azt mondaná, “sok lesz a jóból”.

Kellett a csapadék, de azért ennyi nem, további rossz hír, hogy hideg levegő árasztotta el egész Európa térségét, s Németországtól egészen Romániáig 10 fok körüli hőmérsékletek mutatkoznak, és ez Békés, és Csongrád megyére is igaz, a keddi napon 14 fok várható a legmelegebb délutáni órákban.

Már mindenki a nyarat várná, de még a tavasz is nehezen akar megérkezni, az élénk északkeleti légmozgásnak köszönhetően a keddi napon hőérzetünk mindössze 10 fok körül alakul majd.

Szinte hihetetlen, de szerdán hajnalban újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, jelentősebb melegedés csak a csütörtöki naptól kezdődhet, de marad az erősen esőre hajló időjárás Békés, Csongrád megye térségében, de hét második felében már inkább zivatarok érkezhetnek, így sajnos kijelenhetjük, hogy a nyár még nagyon messze van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.