Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló egy hét valljuk be, az ősz jegyében telt, októberi időjárásban, és heves zivatarokban volt része Békés, és Csongrád megye lakóinak, s a folytatás sem lesz valami biztató, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

A szerdai napon a déli órákban intenzív zivatargócok képződtek elsősorban Békés megye területén, s így újabb 6-8 mm esővel gyarapodtunk, jóból is megárt a sok, de mégis a számítások szerint a csapadéknak bőven van még utánpótlása.

Békés, és Csongrád megye térségét továbbra is labilis légtömegek uralják, és a hőmérsékletek is alaposan elmaradnak a sokéves átlagtól, csütörtökön mindössze 20 fok várható a legmelegebb órákban, és sajnos a délutáni órákban újabb záporok, és zivatarok érkezésével kell számolnunk, kissé élénk szél jellemzi mai napunkat, ami tovább ront amúgy sem komfortos hőérzetünkön.

Pénteken már melegedés kezdődik Békés, és Csongrád térségében, aminek sajnos ára lesz, hiszen tovább nő a légköri labilitás, így a hét utolsó munkanapján pénteken ismét akár hevesebb zivatarok érkezésével is számolnunk kell, egy-egy zivatart viharos kifutószél, kisebb területen jégeső is kísérhet, felhőszakadás is előfordul majd a pénteki napon, de inkább Békés megye térségében.

Szombatra mérséklődik a légmozgás, jelentősen emelkednek a hőmérsékletek, s a hétvégén már 26 fokot is mérhetünk, de főleg a szombati napon még kedvezőek lesznek a feltételek záporok, valamint zivatarok képződésére, és főleg a délelőttig órákban végre a napsütés is tartósan szerephez jut.

Vasárnap délelőtt kissé stabilizálódik a légkör Békés, és Csongrád megye szerte, s azonban már vasárnap délutántól ismét labilissá válik a légkör, és heves zivatarok érkezhetnek főleg az esti, éjszakai órákban, és így a nyárra továbbra is várnunk kell, mivel hétfőtől lehűlés is kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.