Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombati napot sem úsztuk meg Békés, és Csongrád megye térségében, zápor, valamint zivatarképződés nélkül, ezúttal a csapadék Románia felől érkezett, a folytatás sem lesz zavartalan, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

A ciklonális mező, s ami már hosszú hetek óta hatással van Békés, Csongrád megye időjárására, továbbra is ” jól érzi magát” térségünkben, így még az előttünk álló 3-4 napban bizonyosan számolni kell záporok, s zivatarok képződésével, melyek között bizony hevesebbek is előfordulnak majd.

Használjuk ki a vasárnapot, mert csapadék ugyan ma is várható, átmenetileg csökken a csapadékhajlam Békés, és Csongrád megye térségében, s kisebb záporok, zivatarok érkezése a vasárnap délutáni órákban is jó eséllyel előfordul majd, melyek elsősorban megyéink középső, és déli részeit érintik majd.

Kisebb melegedés is megindul a túlnyomóan felhős időjárás ellenére, 24 fokon tetőznek a hőmérsékletek. A légmozgás jelentősebb megélénkülésétől a mai napon nem kell tartanunk, de kivétel ez alól a zivatarok környezete, ahol a szél pillanatok alatt megerősödhet, bár mint említettem is, vasárnap erre átmenetileg kisebb esély van.

Hétfő estétől azonban ismét erősen labilis légtömegek áramlanak térségünkbe, és a fokozatos melegedés is tovább folytatódik, hétfőn már akár 26 fokot is mérhetünk, ismét nő a légköri labilitás, ami kedden, és szerdán éri el csúcspontját, és így az említett kedd, szerdai napon igen jó feltételek állnak össze hevesebb zivatarok kialakulására, egy-egy zivatart viharos kifutószél, felhőszakadás, és jégeső kísérhet, így a keddi, valamint szerdai napon erre érdemes készülni.

Csütörtökön is folytatódik az erősen záporos, zivataros időjárás, Békés, Csongrád megye térségében, s ez bizony már nem hiányzik, májusi eső aranyat ér elméletileg, de “jóból” is megárt a sok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Ha szeretne csatlakozni facebook közösségünkhöz, és értesülni a mindig friss időjárási információkról is, lájkolja be a közösségi oldalon az Időjósdás Békés megye oldalt, melynek emblémáját itt is megtalálja, és itt is be lehet lájkolni oldalunkat.