Friss időjárásjelentés

Kellemetlen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Ez ellen sajnos nincsen mit tenni, nincs olyan hét, mikor Békés, vagy Csongrád megye térségét ne érintse erős hidegfront, vagy ciklon, nem lesz ez most sem másként, kellemetlen napok várnak ránk, lássuk azt, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A szombati napon viszonylag még kellemes időjárásban lehetett részünk, 6 fok környékén tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, mérsékelt déli légmozgás, és sok napsütés társult hozzá.

Az előttünk álló szombat éjszaka még közlekedési szempontból veszélyesnek ígérkezik, mérsékelt marad a déli légmozgás, tovább tisztul az égbolt, már szombat este igen magas a páratartalom, Békés, Csongrád megye térségében, 80-83 %, ez kedvez a sűrűbb ködmezők képződésének, óvatosan az utakon.

A sűrűbb ködmezők ezúttal inkább lakott területeken kívül, és foltokban jelentkeznek majd, főleg Békés, Csongrád megye déli, és középső tájain, ködszitálás esetén kisebb útlefagyások is keletkezhetnek.

A vasárnap délelőtt még a napsütés jegyében telik, a déli órákat követően már erős felhősödés kezdődik nyugat felől, nem véletlenül, erős hidegfront közeleg, mely vasárnap éjszaka már eléri Békés, Csongrád megye tájait is.

A vasárnap délutáni órákban erősödni kezd a déli légáramlás, így a hét utolsó napján már akár 10 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, de a délutáni órákban kifejezetten megerősödő déli légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk csak 7 fok körül alakul majd.

A vasárnap éjszakai órákban a front csapadékzónája is megérkezik, és összességében Békés, és Csongrád  megye térségében jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás, melynek mennyisége 7-10 mm közé tehető, területi átlagban, szóval a hétfői napunk igen kellemetlenül alakul majd.

A front hétfőn este elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, az addigi déli légmozgást északnyugati váltja, így lehűlés kezdődik, kedden is felhőké lesz a főszerep, a gyenge éjszakai fagyok állandósulnak, és a jövő hét második napján is még előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében szórt csapadék, de mennyisége már nem lesz jelentős.

Szerdán már a lehűlés talaj mentén is érezteti majd hatását, a jövő hét közepén sajnos már csak 4 fokot mérhetünk Békés, Csongrád megye térségében, de a szerdai napon már több napsütéssel számolhatnak Békés, és Csongrád megye lakói, és a légmozgás is kissé mérséklődik addigra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.