Friss időjárásjelentés

Kellemetlen péntek vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló napok sem éppen a nyár jegyében teltek, és sajnos a számítások beigazolódtak, Békés, Csongrád megye jelentős részén eső fogadta az utcára lépőket, s a folytatás sem sok jót ígér, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk.

Kissé hűvös, 10 fokos hajnalra ébredhettek Békés, és Csongrád megye lakói, a megyéink déli, és középső részein csapadékhullás tapasztalható, az északnyugati légmozgás az éjszakai órákban már mérséklődött, és az előttünk álló napokban jelentős széllel nem kell számolnunk, csak zivatarok környezetében, s mert bizony lesznek, és egy-egy hevesebb zivatargóccal is számolnunk kell a pénteki napon.

A délutáni órákban már kissé 20 fok felett tetőznek a napi maximum értékek, és a kora délutáni órákban már egekbe szökik a légköri labilitás, egyre több zápor, s zivatarcella képződik, 15 órától Békés, Csongrád megye szerte egyre több helyen várható felhőszakadás, akár hevesebb zivatar is, a zivatarok idején a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, kisebb körzetekben pedig jégeső sem kizárt.

Területi átlagban 5-7 mm esővel célszerű számolni, de azonban a felhőszakadások, és hevesebb zivatarok által érintett területeken rövid idő alatt akár 15-20 mm csapadék is lehullhat.

Hétvégén erős felmelegedés kezdődik, szombaton, s vasárnap akár 26 fokot is mérhetünk, de szombaton még kisebb eséllyel ugyan, de előfordulhat egy-egy zápor, zivatar Békés, és Csongrád megye térségében, a szél a hétvége folyamán mérsékelt tartományokban mozog majd, és egyre több napsütés várható.

Használjuk ki a szép hétvégi időjárást, hétfőtől ismét lehűlés kezdődik, és a jövő hét első napjaiban már ismét jelentős csapadék érkezik, mert egy mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, így sajnos az igazi, hamisítatlan nyári időjárása még jócskán várnunk kell, páratlan május ez, ilyenre még az idősebbek sem emlékeznek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.