-Hirdetés-

Kellemetlen péntek vár Békés, és Csongrád megyére, azonban a hétvége biztató időjárást tartogat. Részletek!

A csütörtök késő esti órákban megérkezett a hidegfront csapadékzónája, Békés, valamint Csongrád megyébe, és megkapta térségünk ismét a “locsolást”, lássuk, mi várható a folytatásban?

Azt már bizonyosan kijelenthetjük, hogy a tél biztosan nem tér vissza, és ez már jó hír, akármilyen szeszélyes is időjárásunk.

A várakozásoknak megfelelően enyhe reggelre ébredhettünk, 10 fokot mutatnak a hőmérők, és Csongrád megyében már igen élénk, Békés megyében még csak élénk északnyugati légmozgás indult meg, ami a déli órákhoz közeledve tovább fokozódik, nincs mit rajta színezni, a pénteki nap a szélről szól majd.

Az éjszaka folyamán 4-7 mm csapadék hullott Békés, és Csongrád megye szerte, térségünk felett még felhős az égbolt, egy-egy kisebb jelentéktelen futózápor még előfordulhat a front távozó maradvány felhőzetéből.

A pénteki napon mérsékelt felmelegedésben lehet részünk, 16 fokon tetőznek a napi maximumok, az igen élénk északkeleti légmozgásnak köszönhetően azonban hőérzetünk csak 12 fok körül mozog majd, jó hír azonban, hogy a déli órákhoz közeledve egyre több napsütéssel számolhatunk térségünkben.

Hétvégére lehet szervezni szabadtéri programokat, hiszen 20-22 fok várható a szombati, valamint vasárnapi napon, bár szombaton még áthalad térségünk felett egy vastagabb felhősáv, azonban maximum 1-2 mm csapadékot adhat, és inkább a szombat délelőtti órákban, a vasárnap nyugalmát már sem említésre méltó légmozgás, sem csapadék nem zavarja majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 149