Friss időjárásjelentés

Kemény éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem bánt kesztyűs kézzel Békés, és Csongrád megye térségével, jelentős havazásban lehetett részünk, területi átlagban a kialakult hóréteg vastagsága már elérte a 10 cm-t, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Kedd hajnalban délnyugat felől elérte térségünket a kiterjedt, jelentős havazást okozó csapadékzóna, és a reggeli órákban igen veszélyes útviszonyokkal szembesülhettek a korán útnak indulók, ez a veszély még a nappali órákban is megmaradt, a hóesés mellett egész nap fagypont alatt maradtak a hőmérsékletek.

Sajnos a keddi napon igen sok baleset is történt Békés, és Csongrád megye útjain, útlefagyások, és igen kiterjedt jégbordák nehezítették a közlekedést, amik a lehullott hó alatt “lapultak”.

Az előttünk álló kedd éjszakai órákban már kissé alábbhagy a havazás, majd ismét csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, és az éjféli órákhoz közeledve ismét egyre intenzívebb havazással kell számolnunk Békés, és Csongrád megye tájain.

Így a szerda reggeli órákban is kiemelten veszélyes út, és közlekedési viszonyokkal számolhatunk Békés, és Csongrád megye szerte, a szerda reggeli órákra újabb 4-6 cm hóréteg kialakulása is várható, a hajnali órákra -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, így a lehulló hó egyértelműen meg fog maradni.

Szerdán, már a déli órákhoz közeledve a csapadékzóna kilép térségünkből, de időjárásunk felhős jellege továbbra is megmarad, mérsékelt marad az északkeleti légmozgás, a délutáni órákban 1 fokon tetőznek a napi maximum értékek, így a hó jelentősebb olvadásával nem számolhatunk, és napsütéssel sem.

Csütörtök hajnalban érezhetően megerősödik Békés, és Csongrád megye szerte az északkeleti légmozgás, így a csütörtöki napon akár hófúvással is számolnunk kell, hamisítatlan, téli napok állnak előttünk.

Csütörtökön újabb csapadékzóna érkezhet, kissé átmenetileg enyhül időjárásunk, de az élénk légmozgás miatt ezt nem igazán fogjuk érezni, a csütörtöki napon vegyes halmazállapotú csapadék várható Békés, és Csongrád megye tájain, azonban az esti órákhoz közeledve a havas esőt ismét havazás váltja majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.