Friss időjárásjelentés

Kemény napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A hét utolsó napján egy erős, markáns hidegfront éri el Békés, s Csongrád megye térségét, és ezúttal akár igen heves kísérőjelenségekkel találkozhatunk már, kellemetlen nap elé nézünk vasárnap, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Igen erős, és gyorsmozgású frontról van szó, s ami már a jelenlegi, esti órákban is heves viharokat okoz a Dunántúlon, valamint a Balaton térségében, többfelé viharos széllel, és jégesővel.

Az előttünk álló szombat éjszakai órákban az eddigi északkeleti légmozgást északnyugati váltja, s segítve a front terjeszkedését, így már a vasárnap reggeli órákban záporok, zivatarok pattanhatnak ki, és sajnos hevesebb zivatarokra is számítani kell, azonban ez inkább a vasárnap délutáni órákban következhet be.

A hét utolsó napján 27 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a felhőké lesz a főszerep, főleg a délután folyamán, érdemes ezt a hidegfrontot komolyan venni, igen szép számmal érkezhetnek Békés, Csongrád megye térségébe viharos zivatargócok, melyek ugyan kisebb területeket érintenek majd, azonban nagyon gyakran a viharos zivatargócokat intenzív felhőszakadás, helyenként jégeső kísérheti.

Óvatosan a vasárnap esti órákban Békés, és Csongrád megye útjain, a hirtelen érkező viharok akár fákat is kicsavarhatnak, villanyoszlopokat dönthetnek ki, amik jelentős veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

A hidegfront hétfőn hagyja el Békés, s Csongrád megye térségét, s azonban még marad a labilis légréteg, és így még a hétfői napon is számolni kell erős zivatarok érkezésével Békés, Csongrád megye térségében, a légkör csak keddre stabilizálódhat, és anticiklon érkezik, s mely véget vet a változékony időjárásnak, és eseménymentes napok következnek a keddi naptól.

Az anticiklon érkezésével mérsékelt felmelegedés is kezdődik, így a keddi napon már kissé 30 fok felett is tetőznek a hőmérsékletek, de már magas páratartalom nélkül, ami könnyebben elviselhető.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.