Friss időjárásjelentés

Kemény hétvége vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Vége az enyhe, barátságos időjárásnak, a tél újra támadásnak lendül, minden szempontból hamisítatlan, igazi, és egyben kemény téli időjárás várható Békés, és Csongrád megye szerte, lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban?

Már a mögöttünk álló csütörtök éjszaka is érezhető volt, hogy a tél bizony nem viccel, van ereje bőven, és ezt az előttünk álló napokban tapasztalni is fogjuk.

Péntek reggelre -5 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, kissé mérséklődött az északnyugati légmozgás, de a mai napon is már igen zord időjárásra számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében, és a nappali órákban is fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek.

A napsütést sokáig nélkülöznünk kell, a pénteki napon a felhőátvonulások, és a kisebb hózáporok fogják meghatározni Békés, Csongrád megye időjárását, jelentős hómennyiség még a mai napon nem várható.

A szombat éjszakai órákban egy igen kiterjedt csapadékzóna közelíti meg először Csongrád, majd Békés megye térségét, erősen fagyos szombat hajnalra számíthatunk, majd a szombat reggeli órákban Békés, és Csongrád megye szerte már havazás kezdődik, ami jelentősnek ígérkezik, a várható hómennyiség 7-9 cm lesz.

A szombat délelőtti órákban jelentősen megélénkül, kissé meg is erősödik a légmozgás, így az előttünk álló hétvége első napján hófúvással is számolnunk kell, ami jelentős veszélyt jelenthet a közlekedésre.

Szombaton és vasárnap is egész nap fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek, így a lehullott hó nem fog olvadni.

Vasárnap reggel a csapadékzóna elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és a kedd, valamint szerda hajnal igen zordnak ígérkezik, akár -10 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.