Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombat éjszaka folyamán egy intenzív zivatarlánc haladt át Békés, és Csongrád megye tájain, helyenként komoly felhőszakadásokat, dörgést, heves villámlást okozva, beköszönt a hidegfront, s ami még csak most érkezik, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Ez egy hullámzó hidegfront, ami némi csapadékszünetekkel, de igen heves kísérőjelenségekkel érkezik, s már Békés, és Csongrád megye területét a délelőtti órákban akár hevesebb zápor, zivatargócok, valamint felhőszakadások érhetik el, s mindössze 24 fokon tetőznek a napi maximum értékek, s az északkeleti szél fokozatosan északnyugatiba módosul, zivatarok idején kisebb körzetekben viharossá fokozódhat.

A déli órákhoz közeledve átmenetileg ritkulnak a csapadékgócok, azonban a késő délutáni, és a kora esti órákban már igen heves zivatarokkal számolhatunk, intenzív felhőszakadás, nyomokban jégeső, s sajnos esetenként viharos kifutószél is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében.

Területi átlagban vasárnap éjfélig akár újabb 8-10 mm csapadékkel gazdagodhatunk, de lokálisan, kisebb területeken, ahol felhőszakadás alakul ki, ott a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30 mm-t is.

Óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, már a vasárnap este érkező erős zivatargócok viharos kifutószéllel, jégesővel érkezhetnek, a pillanatok alatt viharossá fokozódó szél akár fákat dönthet ki, veszélyeztetve a közlekedés résztvevőit, autósokat, és gyalogosakt egyaránt.

A hidegfront mozgása igen gyors, hétfőre elhagyja térségünket, azonban a hétfői napon még számolnunk kell heves zivatarok érkezésével Békés, és Csongrád megye térségében.

Keddtől lassú, mérsékelt felmelegedés kezdődik, stabilizálódik a légkör, szárazabb légtömegek érkeznek térségünkbe, így kicsit fellélegezhetünk, ez a légköri stabilizálódás egy kiépülő anticiklonnak köszönhető, ami keddtől távol tartja napokig a változást okozó frontokat, ciklonokat Békés, Csongrád megye tájaitól.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.