Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Átmenetileg, de búcsúzik a szép időjárás Békés, és Csongrád megyétől, egy mediterrán ciklon hidegfrontja érte el tájainkat, főleg Békés megyében viharos széllökések jelzik a front érkezését, lássuk, mire számíthatunk a folytatásban.

A csapadékgócok még a Dunántúlon, és a Duna-Tisza közén “dolgoznak”, s jól jelzi ezt, hogy míg Békés, Csongrád megyében 25, addig a Dunántúlon csak 17 fokot mérhetnek de az Északi-középhegység egyes részein is előfordulnak zivatarok.

Óvatosan a közlekedéssel, a viharos szél Békés megyében fákat döntött az utakra, már a délutáni órákban Békés, és Csongrád megyébe is megérkezik a csapadék, akár heves zivatarok is előfordulhatnak kezdetben, s melyeket kezdetben felhőszakadás, és kisebb területeken akár jégeső is kísérhet, környezetükben tovább fokozódhat a szél ereje.

A késő délutáni órákban, további jelentős csapadék várható Békés, és Csongrád megye tájain, lesznek területek, ahol rövid idő alatt akár 10-15 mm csapadék is lehullhat, ahol felhőszakadás tud kialakulni, akár a 20 mm csapadék sem kizárt.

Az esti órákra a hidegfront elhagyja térségünket, hirtelen mérséklődik a légmozgás, és a kedd reggeli órákra lakott területen kívül pára, és ködmezők képződhetnek, ami már szintén veszélyt jelenthet a közlekedésre, valamint igen hideg lesz a hajnal, akár 10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Kedden már inkább a napsütésé a főszerep, bár sok lesz még a felhőátvonulás, viszont említésre méltó csapadék nem várható, kedden 23 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és a légmozgás északkeletibe módosul.

Összegezve jelentős csapadék érkezik órákon belül Békés, és Csongrád megye tájaira, s hevesebb zivatarok is előfordulhatnak a délutáni órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.