Friss időjárásjelentés

Kemény hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk ismét óriási fordulatra készül Békés s Csongrád megye térségében, várható volt azért, hogy a decemberi, januári enyheségnek böjtje lesz ez bekövetkezni látszik, markáns hidegfront érkezik és bizony alaposan felborítja légkörünk amúgy sem stabilnak mondható egyensúlyát.

A hideg levegő beáramlása már megkezdődött, így péntek hajnalban már fagyni fog s így bizony könnyen csapadék is érkezik a fronttal, hideg-meleg légrétegek keverednek, ennek köszönhetően a lehűlés tovább fokozódik, és a kezdeti esőt kisebb körzetekben Békés, és Csongrád megyében is havas eső válthatja s így például az Északi-középhegység tájain megmaradó hóval számolhatnak, mennyisége 5-8 cm lehet.

Csütörtökön is érezni lehetett a változás szelét s hiszen mindössze csak 8 fokon tetőztek a hőmérsékletek így ez nagy változásnak mondható, hiszen néhány napja még 16 fokos maximumokat mérhettünk Békés, és Csongrád megye térségében.

A csípős péntek reggelt követően megerősödik először a déli, majd az északnyugati légmozgás, és bizony igen hideg, már-már télies napra számíthatunk Békés, Csongrád megye tájain, 4 fok várható, az erős szél miatt azonban hőérzetünk fagypont körül alakul majd, 4-6 mm vegyes halmazállapotú csapadék várható és ez igen veszélyes, mert szombat hajnalra mérséklődik a légmozgás.

Ez azért veszélyes, s mert a pénteken lehullott csapadék sajnos szombat hajnalra kiterjedt útlefagyásokat okozhat, ami alaposan meglepheti a könnyelmű autósokat, de járdákon is útlefagyások keletkezhetnek.

Tehát a hétvége téliesen indul, szombaton viszont már sok napsütés várható, kissé erős légmozgás társul hozzá, így szombaton, és vasárnap is 10 fok alatt tetőznek a napi maximumok, majd vasárnap este újabb hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, és azt a frontot sem ússzuk meg csapadék nélkül.

Fontos megjegyezni, hogy hétfőn Békés, és Csongrád megye szerte viharossá fokozódik a légmozgás, így kijelenthetjük, hogy igen mozgalmas napok állnak előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.